HPK hakee avausvoittoaan TPS:n vieraana, KooKoo kohtaa Pelicansin

14.10.2020
HPK hakee avausvoittoaan TPS:n vieraana, KooKoo kohtaa Pelicansin

TPS on aloittanut kauden pirteästi. (Kuva: Teemu Saarinen)

Keskiviikkona on luvassa kolme ottelua. KooKoo isännöi Pelicansia, Sport matkaa Hakametsään Tapparan vieraaksi ja HPK hakee kauden avausvoittoaan Turussa. Lue ennakosta illan pääkohdat.

KooKoo - Pelicans
>> Kokoonpanot
>> Liput

KooKoo aloitti kautensa 1–3-tappiolla Kärpille, mutta tämän jälkeen tuloksena ovat olleet 3–1-voitto JYPistä ja 4–2-voitto Ilveksestä. KooKoo on onnistunut alkukaudesta tasaisen hyvin erikoistilanteissa, sillä joukkue on niin ali- kuin ylivoimatilastossakin viidentenä. Uusista hankinnoista muun muassa Kasper Björkqvist ja Joni Tuulola ovat aloittaneet tehokkaasti ja myös maalivahti Victor Brattström on torjunut varsin onnistuneesti. Keskiviikkona KooKoo:n maalilla tosin torjuu Oskari Salminen. Pelicansin kausi on alkanut KooKoo:ta haastavammin, sillä parhaillaan lahtelaiset ovat jo kolmen ottelun tappioputkessa. Neljän pelatun ottelun maaliero 6-14 kertoo omaa karua kieltään tilanteesta. Pelicansin kärkipelaajista niin Hannes Björninen, Ryan Lasch kuin Iikka Kangasniemikin ovat vielä ilman maaleja.

Tappara - Sport
>> Kokoonpanot
>> Liput

Tappara hävisi kauden avausottelussaan Lukolle karuin 2–7-lukemin, mutta on sittemmin ehtinyt jo kolmen ottelun pisteputkeen. Sport on pelannut ja pelaa vielä pitkään kaikki ottelunsa vieraissa ja kotidebyytti saa odottaa. Kolmesta pelatusta ottelusta on kasassa kolme pistettä, jotka tulivat viime lauantain HPK-voitosta. Ottelussa kohtaavat ylivoimapelin ääripäät, sillä Tappara on ollut Liigan tehokkain ylivoimajoukkue, kun taas Sport ei ole onnistunut vielä ylivoimamaalia tekemään. Vastapainoksi Sport on toisaalta ollut alivoimapelissään erittäin hyvä.

TPS - HPK
>> Kokoonpanot
>> Liput

TPS:n alkukausi on ollut pirteä ja kolmen ottelun voittoputkessa liitävä turkulaisryhmä on sarjataulukossa mukavasti kuudentena. Ulkomaalaishankinnoista erityisesti Josh Kestner (3+3) ja Ruslan Ishakov (2+3) ovat esiintyneet edukseen. HPK on hävinnyt kauden kaikki neljä otteluaan, eikä tällä irtoa sarjataulukossa tällä hetkellä kuin vasta 14:s sija. Joukkue on tehnyt kahteen viime otteluun vain yhden maalin ja apuja kaivattaisiin kipeästi kärkihyökkääjien taustalta muun muassa Tommi Tikalta ja Jesse Mankiselta. Myös viime kaudella pisteet 16+17 tykittänyt Markus Nenonen on kahden edellä mainitun lisäksi ilman pisteitä. Ylivoimapeli on yskähdellyt ja alivoimapelissäänkin hämeenlinnalaiset ovat sarjan heikommassa päässä.


---
Julkaisija: Markus Viljanen