Jukurit dramaattisten vaiheiden jälkeen voittoon

15.10.2020

Jukurit dramaattisten vaiheiden jälkeen voittoon

Sami Rajaniemi torjui Jukureille tärkeän voiton. (Kuva: Atte Rissanen)

Jukurit avasi kauden voittotilinsä voittamalla Ässät jännittävien hetkien jälkeen jatkoajalla 3-2 (0-0, 1-0, 1-2, 1-0).

Jukurit-Ässät 3-2 (0-0, 1-0, 1-2, 1-0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Ottelun avausmaali nähtiin ajassa 31:04, kun Jukurien Aleksandr Jakovenkon siniviivalta lähtenyt laukaus löysi tiensä Sami Aittokallion selän taakse. Reilut viisi minuuttia myöhemmin Ässillä oli erinomainen mahdollisuus tasoittaa, kun porilaisille tuomittiin rangaistuslaukaus, mutta Sebastian Wännström epäonnistui yrityksessään.

Vajaa kolme minuuttia ennen loppua Jukurien NHL-laina Vitali Abramov onnistui heti ensimmäisessä ottelussaan maalinteossa. Abramov pujotteli upeasti puolesta kentästä ohittaen lopulta Aittokallion ja näytti sinetöivän kotijoukkueelle kauden avausvoiton.

Ässät on kuitenkin useassa ottelussa tällä kaudella noussut sillasta ja teki sen taas. Ensin Otto Kivenmäki kavensi ajassa 58:47 Ässien pelatessa ilman maalivahtia. Porilaisten takaa-ajo huipentui kaksi sekuntia ennen täyttä aikaa. Kovan maalinedustaistelun jälkeen Jakob Stenqvistin mailasta kiekko meni maaliin. Tilannetta tarkistettiin vielä videolta jälkikäteen. Ottelu eteni näin jatkoajalle.

Jatkoaikakaan ei jättänyt kylmäksi, kun kaksi sekuntia ennen loppua Ässien Roni Hirvonen koukkasi Simon Stranskyä maalin edessä ja Jukureille tuomittiin rangaistuslaukaus. Abramov osoitti jälleen näppäryyttään, kun hän veivasi kiekon verkkoon varmistaen Jukureille sen kauden avausvoiton.

Abramov oli kahdella maalillaan Jukureiden selkeä sankari ja Ässiltä Kivenmäki (1+1=2) jatkoi tehokasta alkukauttaan. Jukureiden maalilla Sami Rajaniemi venyi 36 torjuntaan ja Aittokallio torjui 22 kertaa.


---
Julkaisija: Salttu Forsström