Liigassa viiden ottelun lauantai

17.10.2020

Liigassa viiden ottelun lauantai

SaiPa ja JYP kohtaavat jälleen. (Kuva: Jiri Halttunen)

Liigassa pelataan lauantaina viisi ottelua. Kello 17 käynnistyvät pelit HPK-KalPa, Jukurit-HIFK, Lukko-KooKoo ja SaiPa-JYP. Ilveksen ja Ässien välinen kamppailu alkaa kello 18.30.

HPK-KalPa

>> Kokoonpanot

>> Liput

HPK ja KalPa lähtevät omaan koitokseensa varsin erilaisista lähtökohdista. HPK taisteli perjantaina urhollisesti Tapparaa vastaan Tampereella, mutta joutui taipumaan 2-3 -tappioon. KalPa sen sijaan oli liekeissä kotikaukalossaan kärkijoukkue Kärppien vieraillessa Kuopiossa. Tuloksena oli komea 5-1 -kotivoitto.

HPK metsästää edelleen ensimmäistä kolmeen pisteen voittoa. Kuusi pelattua ottelua ovat tuoneet vain kolme pinnaa. KalPa sen sijaan kuuluu alkuviikkojen onnistujiin. Neljä peliä ja yhdeksän pistettä ovat osoituksena siitä.

HIFK:n Emil Bemströmin kanssa Liigan pörssikärjessä oleva Petri Kontiola on ollut hämeenlinnalaisjoukkueelle kaikki kaikessa. KalPassa vastuu on jakautunut useamman pelaajan kohdalle, heistä ykkönen on tähän päivään lähdettäessä neljän maalin Kai Kantola.

Jukurit-HIFK

>> Kokoonpanot

>> Liput

Torstai toi vihdoin helpotusta Jukureiden ankeaan syksyyn, kun Ässät kaatui jatkoajan jälkeen. Tuo voitto oli mikkeliläisille kauden ensimmäinen. Etelä-Savossa lauantaina vierailevalla HIFK:lla on alla kirvelevä kotitappio perjantailta. Lukko karkasi Helsingissä jo kolmen maalin johtoon eikä tähtirintojen kahdesta kavennusosumasta ollut suurta lohtua.

Jukurit on avausvoitostaan huolimatta edelleen Liigan jumbopaikalla. Kun tehtyjä maaleja on viiteen peliin vasta yhdeksän, niin ongelmakohta on helppo havaita. HIFK:lle iltapäivän peli on jo kauden kahdeksas. Täysiä kolmen pisteen potteja on tullut tähän mennessä vasta kaksi.

HIFK:n ongelmana ovat olleet lukuisat loukkaantumiset. Runkopelaajia on pudonnut rivistä turhankin usein. Pistepörssin kärkinimi Emil Bemströmin harteilla lepää näin paljon vastuuta. Bemströmillä on jo yhdeksän tehopistettä, kun Jukureiden parhailla on vasta kolme.

Lukko-KooKoo

>> Kokoonpanot

>> Liput

Lukko pääsee kotiotteluunsa KooKoo:ta vastaan täynnä itseluottamusta, sillä HIFK kaatui perjantaina 3-2. Samalla raumalaiset nousivat sarjataulukon piikkipaikalle. KooKoo pelasi edellisen kerran keskiviikkona ja tuolloin Pelicans vei tiukan yhteenoton Kouvolassa lukemin 3-2.

Lukon saldona viidestä pelatusta ottelusta on neljä voittoa ja yksi tappio. KooKoo on ollut tositoimissa vasta neljä kertaa. Kahdesti kouvolalaiset ovat poistuneet kaukalosta voittajina, kahdesti tappion kärsineinä.

Lukon Aleksi Saarela on Liigan maalipörssin jaetulla kärkipaikalla viidellä onnistumisellaan. KooKoo:n pirtein on ollut tehot 3+2 tähän mennessä kerännyt Kasper Björkqvist.

SaiPa-JYP

>> Kokoonpanot

>> Liput

SaiPa saa nopean mahdollisuuden napata revanssi JYP:sta. Perjantaina Jyväskylässä lappeenrantalaisilla oli synkkä ilta ja tuloksena oli JYP:n 5-1 -voitto. Vaikka lukemat olivat selvät, niin peli oli tiukka viimeiselle kymmenminuuttiselle asti. Tuona aikana JYP onnistui kolmasti maalinteossa.

Molemmat joukkueet ovat pelanneet syksyn aikana viisi ottelua Liigassa. JYP on kerännyt tähän mennessä kuusi pistettä ja SaiPa puolestaan neljä.

Eilisessä ottelussa peräti yhdeksän JYP:n pelaajaa pääsi pisteille. Yhden maalin tuossa pelissä tehnyt Jerry Turkulainen on saalistanut tähän mennessä eniten pinnoja, viisi kappaletta. SaiPan ykkönen on Tomas Zaborsky, 2+2.

Ilves-Ässät

>> Kokoonpanot

>> Liput

Ässille viikon edellinen peli oli ilkeä, sillä Jukurit voitti torstaisen kamppailun jatkoajan loppusekunneilla tulleella maalilla. Nyt vastassa on kovakuntoinen Ilves, joka on voittanut viidestä ottelustaan neljä. Perjantain meni nurin Pelicans Lahdessa lukemin 4-1.

Ilves jakaa 12 pisteellään Liigan piikkipaikkaa yhdessä Lukon ja Kärppien kanssa. Ässille alkukausi on ollut vain hieman hankalampaa, sillä pelatut kuusi ottelua ovat tuoneet kymmenen pinnaa.

Ilveksessä jo 17 pelaajaa on päässyt syksyn aikana pisteiden makuun, Ässillä vastaava lukema on 16..


---
Julkaisija: Jukka Malm