Lukko aukesi Kouvolassa

27.10.2020
Lukko aukesi Kouvolassa

KooKoo pääsi juhlimaan hienoa voittoa. (Kuva: Ella Taponen)

KooKoo otti hienon voiton katkaistessaan Lukon kuuden ottelun voittoputken murskalukemin. Ilves haki pisteet Jyväskylästä selvin numeroin ja voitot kirjattiin myös Ässille sekä KalPalle.

Ässät-Sport 3-2 VL (0-1, 2-0, 0-1, 0-0, 1-0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Ässien ja Sportin ottelusta ennakoitiin tasaväkistä ja sellainen siitä lopulta tuli, kun ottelu venyi aina voittomaalikilpailuun. Sport sai otteluun lentävän lähdön, Turo Asplundin saadessa maalihanat auki heti ensimmäisen erän alussa. Ässät nousi toisessa erässä tasoihin Sebastian Wännströmin sekä Nick Merkleyn maaleilla. Sebastian Stålberg tasoitti kolmannen erän alussa. Kun jatkoaikakaan ei tuottanut tulosta, niin ratkaisua haettiin voittomaalikilpailusta. Siinä Ässät oli vahvempi Peter Tiivolan onnistuttua. Rasmus Reijola hikoili Sportin maalilla 36 torjunnan edestä ja Ässät-vahti Sami Aittokallio kasasi 25 torjuntaa.

JYP-Ilves 2-6 (1-2, 1-2, 0-2)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Ilves palasi voittojen tielle, kun se haki pisteet Jyväskylästä. Roby Järventien hieno kausi sai jatkoa, kun hän avasi ottelun maalitilin. JYP tuli tasoihin Robert Rooban maalilla, mutta erän lopussa Arttu Ruotsalaisen kuti löysi taas tiensä verkkoon. Toisessa erässä tahti jatkui samana. Ville Meskanen ja Matias Maccelli lisäsivät vieraiden johtoa. Samuel Helenius nostatti kotiyleisön toiveita kaventamalla vielä ennen päätöserää, mutta Panu Mieho ja illan tehomies Ruotsalainen (2+2=4) sinetöivät Ilveksen voiton kolmannessa erässä. Markus Ruusu torjui JYPin maalilla 22 kertaa ja Lukas Dostal torjui kerran vähemmän.

KalPa-TPS 5-3 (1-1, 4-0, 0-2)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

KalPa palasi 1,5 viikon tauon jälkeen peleihin ja luistin olikin liukas, kun TPS kaatui turvallisesti. TPS teki kuitenkin ottelun avausmaalin, kun Markus Nurmi onnistui ylivoimalla. Aleksi Klemetti tasoitti kuitenkin vain 28 sekuntia myöhemmin. Toinen erä olikin KalPan näytöstä. Kim Nousiainen, Tuomas Vartiainen, Miikka Pitkänen ja Otto Leskisen veivät KalPan jo 5-1-johtoon. KalPa käytti hyväkseen TPS:n erän molemmat rangaistukset tekemällä kaksi ylivoimamaalia. TPS kiri kolmannessa erässä vielä kahden maalin päähän, kun Nurmi täydensi hattutempun, mutta se oli turkulaisille lopulta laiha lohtu. Sekä Eero Kilpeläinen että Andrei Karejev torjui 20 kertaa.

KooKoo-Lukko 7-2 (0-0, 4-1, 3-1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

KooKoo otti kotikentällään hienon voiton katkaistessaan Lukon kuuden ottelun voittoputken. Ottelussa tahkottiin maaleitta ensimmäiset 26 minuuttia ja 44 sekuntia, mutta sitten nähtiinkin viisi maalia 6,5 minuutin sisään. Niistä KooKoo iski kolme ensimmäistä, kun Vilmos Gallo, Kasperi Ojantakanen sekä Kyle Platzer veivät kotijoukkueen kolmen maalin johtoon. Pavol Skalicky kavensi, mutta Erik Karlsson lisäsi johdon taas kolmeen. Heti päätöserän alussa Anrei Hakulinen rankaisi entistä seuraansa ja Lukko tuli kahden maalin päähän, mutta Karlsson, Joni Tuulola ja Aleksi Ainali vielä kaunistelivat lukemia. Kahden maalin miehen Karlssonin lisäksi KooKoolta pisteitä saalisti eniten Gallo (1+2=3). Victor Brattström selvisi KooKoon maalilla 17 torjunnalla ja Oskari Setänen ehti kiekon eteen 21 kertaa.


---
Julkaisija: Salttu Forsström