KalPa hakee jatkoa voittoputkelleen, Kärpät haastaa Lukon

30.10.2020
KalPa hakee jatkoa voittoputkelleen, Kärpät haastaa Lukon

KalPa on aloittanut kauden vahvasti. (Kuva: Atte Rissanen)

Liiga tarjoilee perjantaina kuuden ottelun kierroksen. KalPa hakee jo viidettä peräkkäistä voittoa, Kärpät haastaa Lukon Raumalla ja llves ja Sport kohtaavat toistamiseen alle viikon sisään. Lue raportista kierroksen lähtökohdat.

HPK - HIFK
>> Kokoonpanot
>> Liput

HPK:n kausi on ollut hankala, eikä yhdeksästä ottelusta ole kasassa kuin kuusi pistettä. Hämeenlinnalaisten viime viikonloppu oli varsin värikäs, kun perjantaina Pelicans kaatui 7–2-lukemin ja lauantaina Pelicans kuittasi puolestaan 7–2-voiton HPK:sta. Petri Kontiola on ollut joukkueensa ehdoton johtohahmo ja 36-vuotias hyökkääjä löytyy pistepörssin kolmannelta sijalta. HIFK:n vire on paranemaan päin; lauantaina SaiPa jäi jalkoihin 5–2 ja keskiviikkona puolestaan JYP lukemin 4–0. HIFK:n Anton Lundell on ollut viime aikoina ilmiliekeissä ja edelliseen kolmeen otteluun hyökkääjä on takonut pisteet 7+1. NHL-lainasopimuksella pelaava Kristian Vesalainen pelaa tänään kauden ensimmäisen ottelunsa HPK:n riveissä.

Ilves - Sport
>> Kokoonpanot
>> Liput

Ilves pelasi viimeksi keskiviikkona – tuloksena selvä 6–2-voitto JYPistä. Ilves on sarjataulukossa toisena ja pistekeskiarvollakin mitattuna kolmantena, joten alkukausi on ollut joukkueelta erittäin vakuuttava. Ilveksen pelillisenä johtohahmona on häärinyt Arttu Ruotsalainen, joka johtaa niin piste- kuin maalipörssiäkin. Sport ei lukeutunut ennakkokaavailuissa sarjan vahvimpiin joukkueisiin, mutta tulokset ovat olleet varsin positiivisia. Vaasalaiset ovat hävinneet kahdeksasta ottelustaan varsinaisella peliajalla vain kolme. Sport ja Ilves kohtasivat viimeksi vain kuusi päivää sitten ja tuolloin Sport otti 4–2-voiton.

Jukurit – Kalpa
>> Kokoonpanot
>> Liput

Jukurit on pelannut toistaiseksi yhdeksän ottelua, joista voittoja on irronnut kolme. Tuorein voitto tuli keskiviikkona, kun Tappara kellistyi 2–1-lukemin. Jukureihin hiljattain saapunut Vitali Abramov on osoittautunut erittäin kovaksi vahvistukseksi. 22-vuotias venäläishyökkääjä on tehnyt viiteen otteluun pisteet 5+2. KalPa palasi tiistaina kaukaloon kymmenen päivän pelitauon jälkeen ja joukkueen hyvä vire ei ollut kadonnut mihinkään, kun TPS:stä irtosi 5–3-voitto. Kuudesta ottelustaan viisi voittanut KalPa on ollut alkukauden piristysruiske. Kuopiolaisten riveissä riittää onnistujia vaikka muille jakaa ja peräti yhdeksän pelaajaa on tehnyt jo vähintään neljä pistettä.

KooKoo - TPS
>> Kokoonpanot
>> Liput

KooKoo kiitää kolmen ottelun voittoputkessa, maalieron ollessa tuolla otannalla mairitteleva 15–4. Tiistaina kouvolalaiset pistivät kunnon näytöksen pystyyn voittamalla Lukon murskaavasti 7–2. Kahdeksaan otteluun pisteet 4+5 tehnyt Kasper Björkqvist on ollut joukkueensa tehokkain pistehai. TPS:llä on ollut viime aikoina vaikeuksia kartuttaa pistetiliään ja edellisestä kolmen pisteen voitosta on lähes kolme viikkoa aikaa. TPS:n sisäisen pistepörssin kärjessä ovat Josh Kestner ja Lauri Korpikoski, joilla kummallakin on yhdeksään otteluun yhtä monta pistettä. Myöskin tehokkaasti esiintynyt Markus Nurmi viimeisteli tiistaina hattutempun KalPaa vastaan.

Lukko - Kärpät
>> Kokoonpanot
>> Liput

Lukko on ollut alkukauden parhaita joukkueita voittamalla kymmenestä pelaamastaan ottelusta varsinaisella peliajalla kahdeksan. Erikoistilanteet ovat olleet Lukon ehdoton vahvuus, sillä raumalaisjoukkue on ollut toiseksi tehokkain ylivoimajoukkue, eikä ole tämän lisäksi päästänyt alivoimalla vieläkään ainuttakaan maalia. Eetu Koivistoinen on Liigan pistepörssissä toisena ja Vili Saarijärvi johtaa puolustajien pistepörssiä, joten onnistujia Lukon joukkueesta totisesti löytyy. Kärpät palasi keskiviikkona tositoimiin 12 päivän pelitauolta ja tuloksena oli 1–2-tappio Pelicansille. Paras pelivire ei välttämättä löydy heti pitkän paussin jälkeen, eikä asiaa helpota se, että puolustajapari Shaun Heshka – Libor Sulak puuttuu yhä kokoonpanosta.

Pelicans - Ässät
>> Kokoonpanot
>> Liput

Ässien ottelutulokset ovat olleet värikkäitä ja tilastoista löytyy voittoja ja häviöitä niin varsinaisella peliajalla kuin jatkoajallakin. Pitkiä voitto- tai tappioputkia ei ole päässyt syntymään. Ässät pelasi viimeksi tiistaina, kun Sport kaatui voittomaalikilpailun jälkeen 3–2-lukemin. Pelicans on voittanut kaksi edellistä otteluaan varsinaisella peliajalla, viimeisimpänä keskiviikon maukas vierasvoitto Kärpistä Oulussa. Lahtelaisten kultakypäräksi noussut Iikka Kangasniemi on kovassa iskussa ja viiden ottelun pisteputken aikana on kasassa muikeat pisteet 2+6.


---
Julkaisija: Markus Viljanen