Ilveksen voittoputkelle jatkoa – Lukko murskasi HPK:n

20.11.2020
Ilveksen voittoputkelle jatkoa – Lukko murskasi HPK:n

Tappara voitti HIFK:n. (Kuva: Juuso Pellava)

Liigassa pelattiin perjantaina viisi ottelua. Ilves kirjautti jo seitsemännen peräkkäisen voittonsa, Lukko murjoi HPK:n ja Ässät yllätti KalPan vieraissa. Voittoihin ylsivät myös Tappara ja Pelicans.

HIFK-Tappara 23 JA (01, 10, 11, 01)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

HIFK:n kolmen peräkkäisen voiton putki katkesi, kun Tappara haki vieraspisteet Nordikselta. Ensimmäistä maalia jouduttiin odottamaan aivan ensimmäisen erän loppuhetkille, kun Patrik Virta ohjasi Tapparalle avausmaalin. HIFK tuli tasoihin heti toisen erän alussa Joona Lyytisen ylivoimamaalilla.

Kolmannen erän alkuun Kristian Tanus nosti Tapparan taas johtoon ja manselaiset näyttivätkin karkaavan kotiin täyden pistepotin kanssa. Antti Suomela huudatti kotiyleisöä kuitenkin 23 sekuntia ennen loppua tuoden HIFK:n tasoihin ylivoimalla ja ilman maalivahtia. Ottelu meni näin jatkoajalle, jossa ottelun sankariksi nousi Kristian Kuusela, joka teki kauden avausmaalinsa makeaan paikkaan.

Tapparan sankareihin lukeutui myös 31 torjuntaa ottanut Christian Heljanko ja HIFK:n Frans Tuohimaalle torjuntoja kirjattiin 15.

Ilves-JYP 75 (01, 42, 32)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Ilves jatkoi maalijuhliaan takomalla seitsemän maalia JYPin verkkoon, mutta helpolla voitto ei irronnut komeata maalimäärästä huolimatta. JYP johti avauserän jälkeen, kun Jani Tuppurainen teki ottelun avausmaalin ensimmäisen erän lopulla. Toinen erä alkoi räväkästi, kun peliä oli pelattu vain 35 sekuntia Ville Meskasen tuodessa Ilveksen tasoihin. Siitä ehti kulua vain 32 sekuntia Brad Lambertin viedessä JYPin taas johtoon. Erän puolivälissä Joose Antonen tasoitti ennen kuin Samuel Helenius kuittasi vieraille jälleen johtomaalin. Ilves nousi vielä erän lopussa johtoon 11 sisään kahdella maalilla. Arttu Ruotsalainen laukoi jo kauden 14 maalinsa ja heti perään Matias Maccelli vei Ilveksen ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon.

Kolmannesta erästä muodostui jännitysnäytelmä, kun JYP nousi rinnalle ja ohi Robert Rooban ja Jarkko Immosen maaleilla, mutta Antonen tasoitti illan toisella. Reilut kolme minuuttia ennen loppua Eemeli Suomi teki tärkeään paikkaan kauden kolmannen maalinsa ja Ruotsalainen sinetöi voiton tyhjään maaliin Ilveksen pelatessa ylivoimalla.

Ilveksen Meskanen (1+2=3) oli ottelun paras pistemies. Eetu Mäkiniemi torjui Ilveksen maalilla 22 kertaa ja Veini Vehviläinen JYPin maalilla joutui torjumaan peräti 39 kertaa.

KalPa-Ässät 0–4 (0–1, 0–2, 0–1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Ässät jatkoi KalPan viimeaikaisia vaikeuksia hakemalla Kuopiosta makean 4–0-voiton. Roni Hirvonen iski ensitahdit viemällä porilaiset johtoon avauserässä ja toisessa Otto Kivenmäki ja Niklas Appelgren lisäsivät johtoa. Ratkaisun tuntua oli ilmassa jo kolmannen erän alussa, kun Nicolai Meyer teki Ässien neljännen maalin eikä KalPa pystynyt virittelemään kunnollista kiriä aikaiseksi.

Rasmus Tirroselle riitti nollapeliin 19 torjuntaa ja KalPan maalilla Eero Kilpeläinen torjui 15 kertaa.

Lukko-HPK 72 (40, 20, 12)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Lukko löi HPK:lle luun kurkkuun jo heti ensimmäisessä erässä viemällä sen nimiinsä 4–0. Toni Koivisto avasi maalihanat heti pelin alkuun ja Aleksi Saarela iski kauden yhdeksännen maalinsa ylivoimalla. Peliä oli pelattu 12:13, kun Heikki Liedes iski jo raumalaisten kolmannen maalin. Sen jälkeen HPK vaihtoi maalivahti Emil Larmin pois ja Joona Voutilainen luisteli tilalle. Ensimmäisen erän viime hetkillä Julius Mattila ripotteli vielä suolaa HPK:n haavoille tekemällä alivoimalla neljännen osuman. Toisessa erässä Pavol Skalicky ja Lukas Klok lisäsivät johtoa ja kolmannen erän alkuun Eetu Koivistonen teki jo raumalaisten seitsemännen maalin. Miro Ruokosen ja Petri Kontiolan osumat jäivät HPK:lle laihaksi lohduksi.

Oskari Setänen selvisi Lukon maalilla 16 torjunnalla ja HPK:n veräjällä Larmi ehti torjua seitsemän kertaa ja Voutilaiselle kiekko tarttui 17 kertaa. Aleksi Saarela (1+2=3) oli raumalaisten tehopelaaja.

Pelicans-SaiPa 1–0 (0–0, 1–0, 0–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Pelicans ja SaiPa kävivät tiukan taistelun pisteistä, joka kääntyi lopulta kotijoukkueen puoleen. Ottelun ainoa maali nähtiin toisessa erässä, kun Oskari Laaksonen teki ylivoimalla voittomaalin. Patrik Bartosak torjui yhteensä 22 kertaa matkalla nollapeliin ja Niclas Westerholm venyi kiekon tielle 18 kertaa.


---
Julkaisija: Salttu Forsström