Jatkuvatko HIFK:n ja Ilveksen maalitalkoot perjantaina?

20.11.2020
Jatkuvatko HIFK:n ja Ilveksen maalitalkoot perjantaina?

Jatkaako Ilves voittoputkeaan? (Kuva: Aarno Vuorinen)

Liigassa pelataan perjantaina viiden ottelun kierros.

HIFK-Tappara
>> Kokoonpanot
>> Liput

HIFK ja Tappara kohtaavat lähtökohdiltaan mielenkiintoisessa ottelussa. HIFK:n hyökkäyspelaaminen on ollut viime peleissä vahvaa, kun taas Tapparalla on ollut haasteita puolustuspelaamisen kanssa.

HIFK mätti viime pelissä Jukureita vastaan peräti 11 maalia voittaen 11–1. Sitä ennen se kaatoi KalPan 7–1 ja Kärpät 4–2, joten voidaan hyvällä syyllä sanoa, että stadilaisten hyökkäyspeli on uomissaan tällä hetkellä. Se on näkynyt myös pistepörssissä, sillä Anton Lundell (11+8=19), Emil Bemström (8+9=17) ja Jere Sallinen (7+7=14) ovat vähintään piste/peli-tahdissa. Alkukaudesta HIFK:lle tehtiin vielä paljon maaleja, mutta peräpääkin on tiivistynyt kauden edetessä.

Tapparan edellisestä kolmen pisteen voitosta on ehtinyt kulua jo kuusi ottelua, mutta väliin mahtuvat toki jatkoaikavoitto KooKoosta sekä viime pelissä Sportista napattu päänahka voittomaalikilpailussa. Suurimmat ongelmat kirvesrinnoilla ovat olleet puolustuspelaamisessa, kun sille on tehty kolmessa edellispelissä 15 maalia. Paras pistemies on Jiri Smejkal (5+5=10).

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa kertaalleen tällä kaudella ja tuolloin HIFK haki Hakametsästä voiton jatkoajan jälkeen.

Ilves-JYP
>> Kokoonpanot
>> Liput

Hurjavireinen Ilves saa kotikentälleen perjantaina JYPin. Ilves viilettää tällä hetkellä kuuden ottelun voittoputkessa ja se on tehnyt kovaa jälkeä erityisesti hyökkäyspäässä. Kuuden voitetun ottelun maaliero on hurja 32–10. Joukkueen itseluottamus on tällä hetkellä tapissa ja peli kulkee molemmissa päissä. Ilvekseltä peräti kuusi pelaajaa on tällä kaudella tehnyt vähintään 10 pistettä ja tehokkaimpana on häärinyt maalipörssin ykkösnimi Arttu Ruotsalainen (13+8=21). Eemeli Suomi (2+14=16) ja Juuso Välimäki (2+13=15) ovat sen sijaan toimineet tarjoilijoina. Viimeisenä lukkona on ollut maalivahti Lukas Dostal, jonka torjuntaprosentti on hurja 94,14.

JYP onkin Tampereella kovan paikan edessä. Se hävisi edellisottelussaan keskiviikkona HPK:lle voittomaalikilpailun jälkeen. Sitä ennen kaatui Jukurit viime viikonloppuna. JYPin suurimmat ongelmat ovat olleet hyökkäyspäässä, sillä osumia on kauden aikana kertynyt vasta 28.

Joukkueet pelasivat vastakkain muutama viikko sitten Jyväskylässä ja tuolloin Ilves oli vahvempi numeroin 6–2.

KalPa-Ässät
>> Kokoonpanot
>> Liput

KalPa aloitti kolmen ottelun viikkonsa voittamalla jatkoajalla TPS:n. Hyvän alkukauden jälkeen KalPalle on osunut hieman vaikeampi vaihe, sillä viidestä edellisottelusta, vain yhdestä on tullut täysi pistepotti ja kolme on päättynyt tappioon. Kuopiolaiset ovat kuitenkin hyvissä asemissa sarjataulukossa. KalPan hyökkäyspelin keihäänkärkenä ovat toimineet Eetu Luostarinen (5+8=13), Miikka Pitkänen (3+10=13) ja Aleksi Klementti (5+4=9). Kokonaisuudessaan KalPan tehot ovat jakautuneet leveällä rintamalla.

Ässät matkustaa Kuopioon kaksi peräkkäistä tappiota niskassaan. Viime viikonloppuna Lukko pöllytti Ässiä 9–1 ja keskiviikkona Pelicans oli vahvempi 5–3-numeroin. Molemmissa peleissä Ässien kompastuskiveksi koituivat jäähyt. Pelicans rankaisi Ässiä ylivoimalla peräti kuusi kertaa ja Pelicansin maaleista neljä syntyi ylivoimalla. Ässien alivoimapelaaminen onkin ollut selkeästi sarjan heikointa. Peter Tiivolan ollessa loukkaantuneena Ässien paras pelikuntoinen pistemies on Otto Kivenmäki (4+7=11). Positiivisena asiana on Jesperi Kotkaniemen maalihanojen avautuminen edellispelissä, kun hän teki Pelicansin verkkoon kaksi maalia.

Lukko-HPK
>> Kokoonpanot
>> Liput

Lukko pääsee lähteämään kotiotteluunsa HPK:ta vastaan hyvistä lähtöasetelmista, kun alla on komea 9–1-voitto Ässistä. Lukon kausi on ollut muutenkin vahva ja se on sarjassa toisena heti Ilveksen perässä pari ottelua vähemmän pelanneena. Eetu Koistinen (8+6=14), Vili Saarijärvi (5+8=13) sekä Daniel Audette (3+9=12) ovat olleet alkukauden parhaat pistemiehet.

HPK on joutunut peräti viidessä edellisottelussaan ylitöihin, sillä kaikki ovat olleet 60 minuutin jälkeen tasatilanteessa. Niistä HPK on hävinnyt kaksi jatkoajalla ja kaksi voittomaalikilpailussa, mutta viime ottelussa se kaatoi voittomaalikilpailussa JYPin. Kerhon selkeä ykköstykki on ollut Petri Kontiola (3+13=16).

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen tällä kaudella päättyi Lukon selvään 5–1-voittoon Hämeenlinnassa.

Pelicans-SaiPa
>> Kokoonpanot
>> Liput

Pelicans ja SaiPa kohtaavat toisensa tällä kaudella ensimmäistä kertaa. Pelicansin peli on ollut viime aikoina vahvassa liidossa, sillä kahdeksaan edelliseen otteluun mahtuu ainoastaan yksi tappio. Lahtelaisilla on allaan voitot Tapparasta ja Ässistä. Ryan Lasch (3+18=21) on heiluttanut Pelicansin tahtipuikkoa ja tulitukea on tullut Iikka Kangasniemeltä (5+10=15) ja Hannes Björniseltä (7+7=14).

SaiPa lähtee otteluun kahden peräkkäisen tappion saattelemana. Se urakoi viime viikolla kolmasti aloittaen voitolla KalPasta, jonka jälkeen seurasi niukat tappiot Jukureille ja TPS:lle. SaiPan huolenaihe on ollut hyökkäyspelaamisessa, sillä lappeenrantalaiset ovat tehneet vain 24 maalia tällä kaudella. Tomas Zaborsky (4+6=10) on ainoa pelaaja, joka on rikkonut kymmenen pisteen rajan. SaiPan leiristä on kuitenkin hyviä uutisia, sillä Calgary Flamesin lainapelaaja Eetu Tuulola liittyy mukaan joukkueeseen ja myös sairastupa on hiljalleen tyhjenemässä.


---
Julkaisija: Salttu Forsström