Pelicans hakee jatkoa voittoputkelleen, Jukurit haastaa Lukon

28.11.2020
Pelicans hakee jatkoa voittoputkelleen, Jukurit haastaa Lukon

Pelicans on viiden ottelun voittoputkessa. (Kuva: Tomi Natri)

Lauantaina pelataan seitsemän ottelun kierros. Viisi otteluista alkaa klo 17:00, mutta Kärpät - Tappara alkaa klo 18:00 ja Sport - Pelicans klo 18:30. Lue ennakosta lähtökohdat iltaan.

HPK - HIFK
>> Kokoonpanot
>> Liput

HPK on voittanut koko kaudella vain kaksi ottelua varsinaisella peliajalla ja joukkue on tipahtanut sarjataulukossa jo viimeiseksi. HPK on pelannut marraskuussa seitsemän ottelua, ja päässyt pisteille viidessä, mutta näistä vain yksi on ollut voitto. Edellisen ottelunsa hämeenlinnalaiset pelasivat keskiviikkona, häviten Jukureille 2–5. HIFK:lla on takana viikon tauko otteluista, mutta ennen pientä paussia vire oli varsin oivallinen, sillä joukkue on parhaillaan kuuden ottelun pisteputkessa. Joukkueet kohtaavat toista kertaa kuluvalla kaudella. Viimeksi HPK oli selvästi parempi 4–1-lukemin.

Ilves - KalPa
>> Kokoonpanot
>> Liput

Sarjakärki Ilves on ollut viime otteluissaan vaikeuksissa ja seitsemän ottelun voittoputki on vaihtunut kahteen peräkkäiseen tappioon, kun vuorollaan Jukurit ja SaiPa ovat olleet tamperelaisia parempia. Tappioita edeltävässä ottelussa Ilves voitti JYPin, mutta päästi tuolloinkin viisi maalia. Niin puolustus- kuin maalivahtipelaamisessa ovatkin olleet suurimmat ongelmat viimeisen viikon aikana. KalPa on saanut viime peleissään hyvin pisteitä voittamalla Lukon ja napsimalla yksittäiset pisteet Tapparalta ja Pelicansilta. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran lokakuun lopussa, jolloin Ilves oli parempi lukemin 3–2.

KooKoo - SaiPa
>> Kokoonpanot
>> Liput

KooKoo pelasi viime viikolla kolmesti. Sport kaatui puhtaasti 4–0, mutta Pelicansia ja Ilvestä vastaan jäi käteen nolla pistettä. Tällä viikolla kouvolalaiset ovat ehtineet pelata kertaalleen keskiviikkona – tuloksena 1–4-tappio TPS:lle. KooKoon ylivoima- ja alivoimapeli ovat yskineet viime viikkoina, mikä on osasyy heikolle pistesaaliille. SaiPa aloitti viikkonsa hienosti voittamalla sarjakärki Ilveksen perjantaina Lappeenrannassa 4–2-lukemin. Myös SaiPan edellinen kotiottelu oli voitokas, kun Sport taipui jatkoajalla. Vieraskaukaloissa SaiPa ei sitten olekaan menestynyt yhtä hyvin, sillä seitsemästä vierasottelusta on kertynyt vain yksi voitto.

Lukko - Jukurit
>> Kokoonpanot
>> Liput

Lukko on edelleen sarjataulukossa mukavasti toisella sijalla, mutta viime otteluissa vire ei ole ollut paras mahdollinen. Tiistaina tuli kotitappio KalPaa vastaan ja perjantaina Tappara oli selvästi parempi osapuoli joukkueiden kohdatessa Hakametsässä. Raumalaisten erikoistilannepelaaminen on yhä huippuiskussa, mutta tasakentällisin on uponnut omiin osumia totuttua useammin. Jukurit hävisi kymmenen päivää sitten HIFK:lle murskaavasti 1–11, mutta joukkue ei lannistunut tästä laisinkaan, vaan tuota tappiota on seurannut kolmen ottelun voittoputki. Lyhyen voittoputkensa aikana Jukurit on päästänyt yhä tiheästi maaleja, mutta vastapainoisesti pöllyttänyt myös vastustajien maaliverkkoja urakalla, maalieron ollessa messevä 16–10.

TPS - Ässät
>> Kokoonpanot
>> Liput

TPS:llä on meneillään kahdeksan ottelun pisteputki ja parhaillaan joukkue on kolmen ottelun voittoputkessa. Tämän viikon keskiviikkona KooKoo jäi jyrän alle 4–1 ja perjantaina JYP kaatui maali-iloittelun jälkeen 6–4. TPS:n ylivoimapeli on ollut marraskuussa ilmiliekeissä, osuen kuuden ottelun otannalla peräti 40% tehokkuudella. Samaan aikaan alivoimapelaaminen on ollut erittäin toimivaa. Ässät on kolmen ottelun pisteputkessa, mutta kaksi viimeisintä ottelua on päättynyt tappioon, eikä niiden kulku ole ollut porilaisille mairitteleva, sillä molemmilla kerroilla joukkue menetti lopussa johtonsa ja hävisi lopulta jatkoajalla.

Kärpät - Tappara
>> Kokoonpanot
>> Liput

Kärpät on voittanut viimeisestä viidestä ottelustaan neljä. Edellisen ottelunsa Kärpät pelasi tiistaina, kun JYP kaatui Jyväskylässä 6–3. Vaikka viime ottelut ovat tuoneet voittoja oululaisille, on pelissä silti parannettavaa. Muun muassa joukkueen alivoimapeli on ollut erittäin heikkoa. Tappara on parantanut tekemistään ja tiukat ottelut ovat viime aikoina kääntyneet neljän ottelun voittoputkessa seilaavan joukkueen eduksi. Tappara pelasi viimeksi perjantaina ja otti vakuuttavan 5–2-voiton Lukosta. Joukkueet kohtaavat ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

Sport - Pelicans
>> Kokoonpanot
>> Liput

Sportin viime aikojen tulokset eivät olet mairitelleet ja häviöitä on tullut rutkasti. Torstaina katkesi kuitenkin seitsemän ottelun tappioputki, kun Sport otti JYPiä vastaan kolmen pisteen voiton.Vaasalaisten tuore hankinta Mika Partanen debytoi lauantain ottelussa. Siinä missä Sportilla on ollut vaikeuksia otteluiden voittamisessa, on Pelicans puolestaan liitänyt voitosta voittoon. Pelicans on voittanut viimeisestä kymmenestä ottelustaan peräti yhdeksän. Edellinen tappio tuli kaksi viikkoa sitten KooKoota vastaan. Yksi voittojen taustalla oleva fakta on ylivoimapelaaminen, joka on ollut Pelicansilla jo pitemmän aikaa erittäin tehokasta.


---
Julkaisija: Markus Viljanen