TPS jatkoi pisteputkeaan, Tappara otti viidennen peräkkäisen voiton

28.11.2020
TPS jatkoi pisteputkeaan, Tappara otti viidennen peräkkäisen voiton

TPS jatkoi hurjaa pisteputkeaan. (Kuva: Teemu Saarinen)

SaiPa ja HIFK jatkoivat vahvaa virettään, TPS venytti pisteputkensa jo yhdeksään otteluun, Tappara voitti viidennen kerran peräkkäin ja Ilves nollasi KalPan Hakametsässä. Katso raportista lauantaikierroksen tilastot, ottelukoosteet ja lehdistötilaisuudet.

HPK – HIFK 2–5 (1–0, 0–3, 1–2)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Otto Latvala vei HPK:n avauserässä johtoon kauden avausmaalillaan, mutta tämän jälkeen ottelun maaleista vastasi pitkään vain vierasjoukkue. HIFK nousi toisessa erässä ensin tasoihin ja sitten ohi, kun Henrik Borgström ja Alex Broadhurst tekivät kauden ensimmäiset maalinsa ja Anton Lundell kihautti kauden 12. osumansa. Päätöserän puolivälissä Juha Jääskä lisäsi HIFK:n johtoa vielä yhdellä maalilla ja lopussa Jere Sallinen viimeisteli kiekon kertaalleen tyhjiin. Kotijoukkue sai vielä pienen lohdun Markus Nenosen kaventaessa ajassa 59.52. Sallinen (1+2) oli ottelun tehokkain pelaaja.

Ilves – KalPa 2–0 (1–0, 0–0, 1–0)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Ilves aloitti ottelun vahvasti Eemeli Suomen viimeistellessä ylivoimalla kotijoukkueen johtoon, kun ottelua oli pelattu vasta viisi minuuttia. KalPa hallitsi laukaisutilastoja mielin määrin, mutta kun lukuisista laukauksista peräti 19 suuntautui ohi Ilveksen maalin, oli maalinteko varsin hankalaa. Ottelun seuraavaa maalia saatiin odottaa aivan viimeiselle minuutille asti, kun Joona Koppanen teki 2–0-lukemat tyhjään maaliin. Eetu Mäkiniemi torjui kauden ensimmäisessä nollapelissään 24 kertaa. Arttu Ruotsalainen (0+2) oli mukana Ilveksen molemmissa maaleissa.

KooKoo – SaiPa 1–3 (0–1, 1–1, 0–1)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

SaiPa otti jo kolmannen voiton putkeen voittamalla KooKoon Kouvolassa. Vierasvoitto oli SaiPalle vasta kauden toinen. KooKoo vei ottelun laukaukset nimiinsä peräti 56–25, mutta maalinteko takkusi pahemman kerran. Ottelussa ei erikoistilanneosumia nähty, vaan kaikki osumat tehtiin tasakentällisin. Kotijoukkueen ainoasta vastasi Martin Berger, jolle osuma oli kauden ensimmäinen. SaiPan puolelta Jarno Koskiranta (1+1) jatkoi pisteputkeaan ja Jaakko Lantta (1+1) teki maalin toisessa ottelussa perätysten. KooKoolle tappio oli kolmas peräkkäinen.

Lukko – Jukurit 6–3 (4–0, 0–2, 2–1)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Lukko palasi takaisin voittojen makuun ottamalla 6–3-kotivoiton Jukureista. Lukko aloitti ottelun myrskyn lailla ja lukemat olivat kotijoukkueen hyväksi 4–0, kun erätaukosummeri pärähti soimaan ensimmäistä kertaa. Jukurit pelasi toisessa erässä vahvasti ja veikin erän nimiinsä 2–0 Jesper Piitulaisen ja Axel Rindellin maaleilla. Toni Koivisto teki kolmannen erän alussa kauden neljännen maalinsa ja Lukko näytti menevän menojaan. Neljännessä ottelussa putkeen maalinteossa onnistunut Joachmin Rohdin valoi omiinsa vielä uskoa kaventamalla ajassa 58.05, mutta Aleksi Saarela kuittasi Lukolle tylysti maalin vain 47 sekuntia Rohdinin osumasta. Lukon Linus Nyman (1+2) oli ottelun tehopelaaja.

TPS – Ässät 4–1 (2–1, 0–0, 2–0)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

TPS sai otteluun unelmastartin, kun Markus Nurmi avasi maalihanat vain neljän sekunnin pelin jälkeen. Maali oli samalla Liiga-historian nopein. Pelikello näytti vasta 01.20, kun TPS meni Juhani Jasun maalilla jo kahden maalin johtoon. Alku oli kotijoukkueelle paras mahdollinen, mutta samaa ei voi sanoa liigadebyyttiään pelanneesta Ässien maalivahti Rasmus Korhosesta, joka otettiin vaihtoon 2–0-maalin jälkeen. Ässät kavensi vielä avauserän aikana puolustaja Kasper Kotkansalon Liiga-uran avausmaalilla. Toisessa erässä ei maaleja lukuisista jäähyistä huolimatta nähty, mutta päätöserässä TPS osui vielä kahdesti, asialla Nurmi illan toisellaan sekä tyhjään maaliin osunut Lauri Korpikoski. TPS venytti pisteputkensa jo yhdeksän ottelun mittaiseksi.

Kärpät – Tappara 1–4 (1–2, 0–1, 0–1)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Tappara oli selvästi Kärppiä tehokkaampi maalinteossa joukkueiden kohdatessa Oulussa. Kovassa vireessä paluun Liiga-jäille tehnyt Juhamatti Aaltonen vei avauserän alussa kotijoukkueen johtoon ylivoimalla, mutta tähän Kärppien maalit jäivät. Tappara nousi johtoon jo saman erän aikana Lassi Vanhatalon ja Valtteri Kemiläisen osumilla. Maali oli 22-vuotiaalle Vanhatalolle Liiga-uran ensimmäinen. Michael Spacek lisäsi vierasjoukkueen johtoa toisen erän ylivoimamaalillaan ja Charles Bertrand viimeisteli loppulukemat tyhjiin puoli minuuttia ennen loppua. Spacek (1+2) esitti varsin tehokkaan iltapuhteen.

Sport – Pelicans 3–2 VL (0–0, 2–2, 0–0, 0–0, 1–0)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus

Sport ja Pelicans kohtasivat toista kertaa kuluvalla kaudella. Maalittoman avauserän jälkeen Pelicans avasi maalihanat rytinällä toisessa erässä, kun Julius Honka ja Waltteri Merelä onnistuivat maalinteossa viiden minuutin sisään. Sport nousi kuitenkin sitkeästi tasoihin Michael Keräsen ja Niclas Luceniuksen maaleilla. Maali oli molemmille kauden ensimmäinen. Kolmas erä ja jatkoaika eivät tuoneet kummallekaan maaleja, joten ratkaisua haettiin voittomaalikilpailusta, jossa Sportin Valtteri Viljanen onnistui ainoana maalinteossa, tuoden kotijoukkueelle kahden pisteen voiton. Tappio katkaisi Pelicansin viiden ottelun voittoputken.


---
Julkaisija: Markus Viljanen