eLiigan playoffsit jatkuvat sunnuntaina

5.12.2020
eLiigan playoffsit jatkuvat sunnuntaina

eLiigan playoffsit jatkuvat sunnuntaina neljännesfinaaleilla. Studiolähetys on katsottavissa suorana MTV-palvelusta klo 18.00 alkaen.

Keskiviikkona pelattiin playoffsien 1. kierros, jossa kohtasivat runkosarjan sijoille 7-10 sijoittuneet joukkueet Kärpät, TPS, KooKoo ja Ässät. Edellä mainituista kahdeksan parhaan joukkoon tiensä selvitti Kärpät puhtaasti otteluvoitoin 2-0 Ässistä sekä KooKoo 2-1 otteluvoitoin TPS:sta.

Runkosarjan ykkösenä tiensä pudotuspeleihin selvitti Erik "Eki" Tammenpään ja Arttu "Artuzio" Mustilan edustama Tappara, joka kohtaa neljännesfinaaleissa KooKoon. KooKoota edustavat Janne "Nieppii" Niemelä sekä Nico "zNicoPS" Tuoreniemi. Runkosarjan kohtaamisissa pisteet menivät melko selkeällä marginaalilla Tapparalle. Tappara pelasi runkosarjan parasta puolustuspeliä päästäen ainoastaan 70 maalia omiin, ja onnistui myös hyökkäyspäässä hyvällä prosentilla. Päästettyjen maalien keskiarvo 2,5 on erinomainen suoritus konsolikiekossa.

Runkosarjassa toiseksi sijoittunut HIFK kohtaa Perttu "Beniittto" Kemppaisen ja Niklas "NikkeDangles" Tukiaisen voimin Kärpät erittäin mielenkiintoisessa taistossa. Kärppien Paul "PleeMaker" Arontie sekä Kristian "Kriketsi17" Veijola alisuorittivat lievästi runkosarjassa, mutta molemmilla on runsaasti kokemusta korkean panoksen peleistä, joten näissä kamppailuissa voi tapahtua mitä tahansa. Runkosarjassa molemmat kamppailut käytiin HIFK:n hallinnassa ja täydet pisteet matkasivat Helsinkiin. HIFK teki runkosarjassa kaikista joukkueista eniten maaleja. Kärpät onnistui myös kohtalaisen hyvin maalinteossa, mutta omassa päässä soi kuitenkin lähes samaa tahtia. Kärpille avaimet voittoon löytynevät oman pään tilkitsemisestä.

Idän ihme SaiPa selvitti tiensä pudotuspeleihin Joona "Hullued" Saarisen ja Kristian "KrisutusB" Räsäsen siivittämänä. Neljännesfinaaleissa vastaan asettuu KalPa, jonka edustajista Saku "Mehukatti10" Serttilä nähtiin viime sunnuntaina studiolla. Serttilän viime viikkoinen suoritus ei miellyttänyt miestä itseään, joten playoffseihin lienee matkalla sisuuntunut KalPa. Nähtäväksi kuitenkin jää millaisella strategialla KalPa lähtee taistoon, sillä reservistä löytyy myös todella kovatasoinen peluri, Roni "MrNipsuli" Kaján. Runkosarjan kohtaamisista molemmat päättyivät SaiPan voittoon.

Neljäntenä otteluparina kohtaavat Ilves ja Jukurit. Ilveksen puolelta Aaro "xDoumi" Ruuhinen ja Tomi "tomboo-_-" Laitinen kohtaavat Jukurien Tuukka "FlyerKungen" Kuhan sekä Hannes "Hansulinho" Kettusen. Joukosta erottuu selkeästi kokemattomin Laitinen, jonka näytöt runkosarjan aikana kuitenkin puhuvat puolestaan. Ilveksen omassa playoffs-ennakossa Laitinen kertoo harjoitelleensa isoja pelejä varten pelaamalla harjoitusotteluita muita huippupelaajia vastaan. Ilves ja Jukurit jakoivat runkosarjan kohtaamisissa pisteet tasan.

eLiigan neljännesfinaalit suorana sunnuntaina 6.12. klo 18.00 MTV-palvelussa, C Morella sekä Telia TV:ssä.


---
Julkaisija: Aija Saha