Erotuomarien alumnitoiminta käyntiin – Tukea ja yhteisöllisyyttä tuomareille

21.12.2020
Erotuomarien alumnitoiminta käyntiin – Tukea ja yhteisöllisyyttä tuomareille

Liigassa toimineet erotuomarit ovat perustaneet tuomareille oman paikallisalumin. Alumnitoiminnan avulla pyritään pitämään yhteyksiä entisten huipputuomarien välillä. Liiga-tuomarit ovat osa Liigan alumnitoimintaa sen paikallisosastona.

Erotuomarien paikallisalumnitoiminnan kokoonkutsujana oli pitkään Liigassa tuomaroinut Jarmo Jalarvo. Aktiivivuosiensa jälkeen Liigassa ja Jääkiekkoliitossa erotuomarijohtajana toiminut Jalarvo näkee tuomarialumnin käynnistämiselle monia perusteita.

– Yhteisöllisyys on tietysti tärkeä asia. Haluamme koota yhteen vanhaa jengiä. Osaa vanhoista tuomarikavereista tapaa enää silloin tällöin, ja korona-aika on tuonut tähänkin haasteensa. Naamakkain emme ole tuomarialumnin kanssa vielä päässeet kokoontumaan, paikallisalumnin puheenjohtajaksi valittu Jalarvo kertoo.

– Haluamme olla myös tukena niin aktiivi- kuin entisten tuomarien elämässä. Myös vaikeissa tilanteissa, joissa alumnitoiminnasta on varmasti apua.

Erotuomarien paikallisalumnin hallitukseen valittiin Jarmo Jalarvon lisäksi Panu Bruun, Pekka Haajanen, Pertti Juhola, Kari Nieminen, Janne Rautavuori, Kari-Pekka Tarko ja Lasse Vanhanen.

– Tuomarialumni on siinä mielessä erilainen ryhmittymänsä, että jäsenistömmme tulee ympäri Suomea. Toivomme, että myös aktiivituomarit lähtevät innolla mukaan toimintaan. Kaikki kuulumme suureen jääkiekkoyhteisöön. Seura-alumnien kohdatessa saamme kaukaloon myös tuomarialumnien jäseniä. Haluamme olla siinä yhteistoiminnassa mukana, Jarmo Jalarvo sanoo.

- - -

Liiga Alumniin kuuluu kaikkiaan 20 paikallisalumnia, 15:n nykyisen Liiga-seuran lisäksi Kiekko-Espoon, Jokerien, FoPSin, suomalaisten NHL-pelaajien ja erotuomarien paikallisalumnit. Liiga Alumnin hallituksessa toimivat Veli-Pekka Ketola (pj), Kai Nurminen (vpj), Heikki Riihiranta, Kai Tervonen, Kimmo Peltonen, Teijo Savijoki, Jukka Pietilä ja Jukka Hirsimäki.


---
Julkaisija: Antti Seppänen