Pavol Skalický viihtyy maalivahtien edessä: ”Tunnen olevani kotonani”

21.12.2020
Pavol Skalický viihtyy maalivahtien edessä: ”Tunnen olevani kotonani”

Pavol Skalicky pelaa vahvaa kautta Lukon paidassa. (Kuva: Elmeri Elo)

Slovakialainen Pavol Skalický kuuluu Liigan maalineduspelaajien parhaimmistoon. Isokokoinen hyökkääjä rouhii maalinsa luukulta.

Skalický vaihtoi Tshekin Extraliigan täksi kaudeksi Liigaan ja BK Mlada Boleslavin paidan kahden kauden jälkeen Lukon sinikeltaiseen nuttuun. Raumalaisten intohimoinen suhtautuminen jääkiekkoon on pantu merkille.

- Olen viihtynyt Raumalla oikein hyvin, olen iloinen voidessani olla täällä. Kaupunki on vähän pienempi, mutta olen huomannut että jääkiekko on täällä iso asia. Minulla on täällä kaikki mitä tarvitsen, halli ja muut olosuhteet ovat oikein hyvät, Skalický sanoo.

Lukon kiekollinen pelityyli oli jotain, mitä Skalický joutui aluksi opettelemaan.

- Olen aikaisemmin tottunut pelaamaan eri tyylillä, mutta mielestäni olen päässyt hyvin sisään joukkueeseen ja oppinut tähän tapaan pelata, pidän tyylistä.

Skalický oli edellisessä seurassaan joukkueen paras pistemies ja koko Extraliigan pistepörssin seitsemäs. Lukossa tehoja on syntynyt liki piste per peli -tahtia. Skalický on siis todellakin ollut osaltaan mukana nostamassa Lukkoa sarjataulukon kärkeen.

- Olen tyytyväinen omiin otteisiini ja pisteisiin, mutta tärkeintä on, että olemme voittaneet joukkueena ja olen pystynyt auttamaan siinä. Pystyn vielä parantamaan, samoin joukkue, hän sanoo.

Skalický kantaa Lukossa myös suurta ylivoimavastuuta. Hän kuuluu ykkösylivoimaan ja onkin pelannut joukkueen pelaajista kolmanneksi eniten ylivoimalla. Isona miehenä (195 cm/94 kg) hänen paikkansa on maalin edessä, josta hän on kauhonut ja ohjaillut yhtä vaille kaikki kauden kuudesta maalistaan.

Wisehockeyn datasta käy ilmi, että Skalický on myös tehnyt maskin vastustajan maalivahdille 47 laukauksessa. Lukema on Lukon suurin.

- Maalinedusta on suosikkipaikkani, tunnen olevani "kotonani" siellä ja se toimii, hän toteaa.

- Maalinedustalla et voi olla huolissasi siitä, että saat pari poikittaista tai laukausta itseesi. On vain taisteltava kovasti.

Skalickýlta löytyy myös toinen tilastokärkinoteeraus. Hän on nimittäin kirjauttanut Lukon kovimman luisteluhuippunopeuden, 37,9 kilometriä tunnissa.

- Meillä on joukkueessa todella hyviä ja nopeita luistelijoita, joten kyllä, se on iso yllätys, Skalický nauraa.

---
Julkaisija: Salttu Forsström