Jukurit haastaa HIFK:n, Sport matkustaa Kuopioon

12.1.2021
Jukurit haastaa HIFK:n, Sport matkustaa Kuopioon

Jukurit isännöi HIFK:ta tiistain kierroksella. (Kuva: Petri Saarelainen)

Liiga-viikko käynnistyy tiistaina kahden ottelun kierroksella. Mikkelissä kohtaavat Jukurit ja HIFK ottavat yhteen jo kolmatta kertaa kuluvalla kaudella. Kuopiossa pelaavat KalPa ja Sport ovat vastakkain ensimmäistä kertaa tämän kauden aikana.

Jukurit - HIFK
>> Kokoonpanot

Jukurit ja HIFK kohtaavat tiistaina kolmatta kertaa tällä kaudella. Ensimmäisen koitoksen vei lokakuussa nimiinsä Jukurit lukemin 4–1, mutta marraskuun kohtaamisessa HIFK tykitti taululle historiallisen kovat voittolukemat 11–1. Kyseisen murskatappion jälkeen Jukurit on voittanut pelaamistaan yhdeksästä ottelusta kuusi, joten peli on kehittynyt varsin mainiosti eteenpäin. HIFK on pelannut joulu-tammikuussa varsin harvakseltaan, mutta tulostahti on pysynyt hyvänä. Helsinkiläiset ovat jääneet viimeisen kymmenen ottelun aikana vain kertaalleen ilman pisteitä. HIFK sai viime viikolla tärkeän vahvistuksen kokoonpanoonsa, kun pitkään loukkaantuneena ollut Ville Leskinen pelasi kauden avausottelunsa.

KalPa - Sport
>> Kokoonpanot

KalPa on pelannut erittäin tasaisia otteluita jo useamman kuukauden ajan, eikä muutosta tähän kaavaan ole näkynyt viimeisimmissä otteluissakaan. Kuopiolaisten kolme edellistä peliä ovat päättyneet lukemin 2–3, 3–2 ja 3–2. Pitkiä voittoputkia ei ole päässyt lokakuun jälkeen syntymään, muttei myöskään tappioputkia, sillä KalPa ei ole hävinnyt koko kaudella kuin enintään kaksi ottelua perätysten. Kovassa vireessä pelaava kokenut hyökkääjä Kai Kantola on viimeistellyt neljän ottelun maaliputkensa aikana viisi osumaa. Loka-marraskuussa seitsemän ottelun tappioputkessa tarponut Sport on kääntänyt suuntansa ja repinyt eroa takanaan oleviin JYPiin ja HPK:hon. Tappioputken jälkeiset seitsemän ottelua ovat tuottaneet maukkaat kuusi voittoa. Sport ja KalPa pelaavat vastakkain vasta ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella.


---
Julkaisija: Markus Viljanen