KooKoo osui kuudesti Jukureita vastaan, TPS haki voiton Oulusta

22.1.2021
KooKoo osui kuudesti Jukureita vastaan, TPS haki voiton Oulusta

KooKoon voittoputki sai jatkoa. (Kuva: Ella Taponen)

Perjantain kierroksella KalPa voitti JYPin voittomaalikilpailussa, TPS haki vierasvoiton Oulusta, KooKoo takoi kuusi maalia Jukureita vastaan ja Pelicans otti niukan voiton SaiPasta.

JYP – KalPa 1–2 VL (0–0, 1–1, 0–0, 0–0, 0–1)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Kauden ensimmäisen ottelunsa JYPin maalilla pelannut Niko Parkkinen torjui peräti 36 kertaa ja lisänä päälle vielä neljä KalPan yritystä voittomaalikilpailussa, mutta voittoon asti hikinen iltapuhde ei riittänyt, kun KalPa vei lopulta voiton niukasti voittomaalikilpailun päätteeksi Juuso Könösen tehtyä ratkaisevan osuman. Molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa kertaalleen varsinaisella peliajalla; Kai Kantola KalPalta ja Robert Rooba JYPiltä – molemmat ylivoimalla.

Kärpät – TPS 1–2 (1–2, 0–0, 0–0)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Kärppien tehoton vaihe jatkui, kun TPS haki Oulusta niukan 2–1-vierasvoiton. TPS:lle voitto oli kolmas peräkkäinen, Kärpille tappio oli kolmas putkeen. Ottelun kaikki maalit nähtiin avauserän aikana, eikä viimeisen 40-minuuttisen aikana maaleja nähty, vaikka tilaisuuksia kummallekin suotiin muun muassa ylivoimalla. Cody Kunyk vei Kärpät johtoon ajassa 10.41, mutta TPS:n tasoitus syntyi Ruslan Ishakovin lavasta vain 30 sekuntia myöhemmin.Voittomaalista vastasi Juuso Pärssinen, jonka tarkka rannelaukaus ohitti Justus Annusen vain seitsemän sekuntia ennen avauserän loppua. Josh Kestner (0+2) napsi syöttöpisteet molempiin vierasjoukkueen maaleihin.

KooKoo – Jukurit 6–1 (0–0, 3–1, 3–0)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Avauserä oli vielä maaliton, mutta toisen erän alkuun rytisi urakalla. Jukurit siirtyi Pontus Netterbergin ylivoimamaalilla johtoon ajassa 20.33, mutta KooKoo kuittasi osuman tekemällä vajaaseen kahteen minuuttiin kolme maalia. Arttu Pelli päätti yhdeksän ottelun maalittoman putkensa tekemällä päätöserässä kotijoukkueen johtolukemiksi 4–1, ja vain tovi myöhemmin Vilmos Galló iski lukemiksi jo 5–1. Christian Thomas (2+1) teki vielä pari minuuttia ennen päätössummeria illan toisen maalinsa ja KooKoo nappasi viidennen peräkkäisen voittonsa, Jukurit puolestaan hävisi viidennen ottelun perätysten. Ahti Oksanen (0+3) teki myös kolme pistettä, kuten Thomas.

Pelicans – SaiPa 2–1 (2–0, 0–1, 0–0)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Pelicans otti neljännen voiton putkeen, kun SaiPa kaatui Lahdessa 2–1. Lappeenrantalaisille häviö oli kolmas peräkkäinen. Kotijoukkue aloitti avauserässä vahvasti ja johti ensimmäisen 20-minuuttisen jälkeen 2–0 Eero Teräväisen ja Aleks Haatasen maaleilla. 20-vuotias Haatanen esitti kylmäpäisyyttään päättäen läpiajonsa ujuttamalla kiekon Niclas Westerholmin längeistä maaliin, kun pelikello näytti lukemia 19.59. Micke Saari iski kavennusosuman toisen erän lopussa, mutta tämän lähemmäs SaiPa ei päässyt, vaan Pelicansin avauserän maalit riittivät voittoon asti. Pelicansin ylivoimapeli on ollut viime aikoina ilmiliekeissä, mutta vierasjoukkue sai perjantaina tyrehdytettyä sen kerta toisensa jälkeen.


---
Julkaisija: Markus Viljanen