Anssi Salmela palaa Liigaan - teki sopimuksen Ilveksen kanssa

27.1.2021
Anssi Salmela palaa Liigaan - teki sopimuksen Ilveksen kanssa

Kuva: Aarno Vuorinen

Ilves on vahvistanut rivejään, kun se on tehnyt sopimuksen Anssi Salmelan kanssa. 36-vuotiaan Salmelan sopimus kattaa aluksi helmikuun.

Salmela pelasi ensimmäiset juniorivuotensa Ilveksessä, mutta siirtyi Tapparaan ja teki debyyttinsä Liigassa kaudella 2003-04. Salmela on pelannut Liigassa myös Pelicansin paidassa. Yhteensä hänellä on tilillään 226 ottelua runkosarjassa ja 28 pudotuspeleissä. Hänet nähtiin Liigassa viimeksi kaudella 2007-08.

Sen jälkeen hän on pelannut Pohjois-Amerikassa New Jersey Devilsin ja Atlanta Thrashersin organisaatioissa. NHL:ssä hänelle kertyi yhteensä 112 ottelua pistein 4+17 (21).

Sen jälkeen hän on pelannut KHL:ssä Avangard Omskissa, Kunlun Red Starissa ja Dinamo Riiassa, SHL:ssä MODOssa, HV71:ssä, Färjestadissa, Brynäsissä ja Linköpingissä. Kaksi edelliskautta ovat vierähtäneet Sveitsissä EHC Biel-Biennen joukkueessa.

Salmela oli Leijonien kanssa voittamassa maailmanmestaruutta vuonna 2011. Palkintokaapissa on myös MM-hopea ja MM-pronssi.

Salmela liittyy Ilveksen mukaan ensi viikon alussa.

– Aluksi tavoitteena on saada mies hyvään pelikuntoon ja päästä hyvin ryhmään mukaan. Nyky-Ilveksen toiminta on vaikuttanut hyvältä ja joukkueen pelityyli rohkealta. Urani alkoi aikoinaan täällä Ilveksessä, ja hyvillä fiiliksillä liityn nyt joukkueeseen, Salmela kommentoi Ilveksen sivuilla.

Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela näkee kokeneen ja urallaan paljon tehopisteitä tehneen puolustajan tuovan joukkueeseen lisäosaamista sekä puolustus- että hyökkäyspäähän.

– Anssi on miettinyt eri vaihtoehtoja ja pelipaikkoja tälle kaudelle, ja on hienoa, että saimme asiat sovituksi tällä viikolla. Hän liittyy joukkueeseemme ensi viikon alussa karanteenijaksonsa päätyttyä. Sopimuksemme kattaa aluksi helmikuun, jonka jälkeen päivitämme tilanteen. Anssi pelaa ensimmäisen kerran siinä vaiheessa, kun hän itse kokee olevansa valmis, sanoo Koskela.

– Pelaajana Anssilla on jo tässä vaiheessa takanaan aivan mahtava ura. Hän on nähnyt ja kokenut paljon eri sarjoissa sekä pelannut aina isossa roolissa ja isolla tunteella huippujoukkueissa. Anssi on erittäin kova kilpailija ja itsensä likoon laittava puolustaja, joka pelaa aina uskalluksesta voittaa eikä ikinä pelosta hävitä. Hänellä on kyky pelata kaikissa tilanteissa ja ottelun ratkaisuhetkillä niin puolustus- kuin hyökkäyspäädyssäkin.


---
Julkaisija: Salttu Forsström