Kuukauden pelaaja Lassi Lehtinen Liiga-podcastissa: ”Nollaputkea tuli väkisinkin mietittyä”

5.2.2021
Kuukauden pelaaja Lassi Lehtinen Liiga-podcastissa: ”Nollaputkea tuli väkisinkin mietittyä”

Kuva: Jussi Määttä

Lukon Lassi Lehtinen pääsi reilun viiden minuutin päähän kaikkien aikojen nollapeliennätyksestä.

Rauman Lukon maalivahti Lassi Lehtinen oli hyvin lähellä saalistaa nimiinsä Liigan kaikkien aikojen nollaputkiennätyksen torjuttuaan tammikuussa neljä peräkkäistä nollapeliä. Kärppien Justus Annunen sai kuitenkin toistaiseksi pitää ennätyksensä.

Lehtinen valittiin tammikuun kuukauden pelaajaksi. Hän kertoo valinnasta ja nollaputkesta Liiga-podcastissa.

– Media alkoi kysellä, joten se oli esillä, kun pitkä putki oli päällä. Väkisinkin sitä tuli mietittyä. Isona haasteena oli, että sen saisi sivuutettua ja jatkettua sillä tavalla, jolla putki tullutkin. Jossain vaiheessa se aina päättyy, ja tällä kertaa ei riittänyt Annusen lukemiin, Lehtinen sanoo.

Ennätysjahti katkesi 5.17 ennen ennätystä, kun HIFK:n Teemu Tallberg ohitti Lehtisen tammikuun 30. päivänä.

– Tietyllä tavalla se vähän harmittaa, mutta ei se mikään maailmanloppu ollut. Pääsin niin lähelle, niin olisi se voinut kestää viisi minuuttia kauemminkin, mutta ei se ole helppoa. Hyvä, että pääsin näinkin pitkälle. Se on kuitenkin aika harvinaista. Itselläni ei ole ollut urani aikana noin pitkää putkea, hän sanoo.

– Tajusin saman tien, että nyt se on poikki, mutta samalla ajattelin, että sitä ei tarvitse enää miettiä. Piti vain koittaa keskittyä normaaliin peliin, kun mitään ennätyksiä ei ole takaraivossa.

Lehtisen koko haastattelu on kuunneltavissa Suplasta.


---
Julkaisija: Aija Saha