HPK saa vieraita Porista, KalPa testaa TPS:n vireen

19.2.2021
HPK saa vieraita Porista, KalPa testaa TPS:n vireen

HPK ja Ässät kohtaavat perjantain kierroksella. (Kuva: Tomi Vastamäki)

Viiden pelipäivän Liiga-viikko jatkuu perjantaina, kun luvassa on kuuden ottelun kierros. Lue ennakosta lähtökohdat iltaan.

HPK - Ässät
>> Kokoonpanot

Kolmen ottelun pisteputkessa oleva HPK saa vieraakseen viikon molemmat ottelunsa voittaneen Ässät. Meneillään oleva pisteputki on nostanut HPK:n JYPin ohi pois jumbopaikalta. Porilaisten puolustus- ja maalivahtipeli on ollut kuluvalla viikolla kuosissa, sillä tiistaina Ässät voitti JYPin 3–0 ja keskiviikkona Tapparan 2–0. Ässien ylivoimapeli on ollut kovassa iskussa, vaikkei tämän viikon otteluissa onnistumisia ole tullutkaan. HPK ja Ässät ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti, ja molemmilla kerroilla voittaja on selvinnyt vasta varsinaisen peliajan jälkeen.

Jukurit - Sport
>> Kokoonpanot

Jukurit on valahtanut viiden ottelun tappioputkeen ja välimatka kymmenen parhaan joukkoon on venähtänyt jo 15 pisteeseen. Kuluvan viikon saldona ovat olleet niukat 2–3-tappiot niin Lukkoa kuin Ilvestäkin vastaan. Sport on voittanut helmikuussa pelaamistaan viidestä ottelusta kolme. Viimeisin ottelu Sportilla oli keskiviikkona, jolloin vahvassa vireessä oleva TPS jäi Vaasassa nollille. Jukurit ja Sport ottavat yhteen ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

Kärpät - Ilves
>> Kokoonpanot

Kärpät on äitynyt hurjaan vireeseen, mistä osoituksena seitsemän ottelun voittoputki. Voittoputken aikainen maaliero on 20–10, joten puolustuspää on tilkitty tiukkaan. Kärppien ylivoimapeli on ollut voittoputken aikana erittäin tehotonta, mutta alivoimapelaaminen on sen sijaan sarjan parhaimmistoa. Jos on Kärpät voittanut seitsemän ottelua putkeen, on Ilves voittanut viimeisistä seitsemästä ottelustaan vain kaksi. Tiukat ottelut eivät käänny useinkaan joukkueen eduksi ja monet syyskaudella loistaneet pelaajat ovat pelanneet tämän vuoden puolella vaatimattomammin. Muun muassa loka-marraskuussa maaleja takonut Joose Antonen on jo 14 ottelun maalittomassa putkessa.

Pelicans - HIFK
>> Kokoonpanot

Pelicans katkaisi neljän ottelun tappioputkensa torstaina voittamalla sarjajumbo JYPin 5–3. Viime viikkojen useista tappioista huolimatta Pelicans on vielä tukevasti sarjataulukon neljännellä sijalla. HIFK voitti viime viikon kolmesta ottelustaan kaksi. Kuluvan viikon kahdesta ottelusta on kertynyt tappio ja voitto. HIFK pelasi viimeksi keskiviikkona voittaen KooKoon 4–2. Helsinkiläisten ylivoimapeli on tuottanut maaleja jo useammassa ottelussa perätysten ja myös Pelicans on saanut kyseisellä osastolla onnistumisia viime peleissä.

Tappara - Lukko
>> Kokoonpanot

Tapparan peli on yskinyt aavistuksen sen jälkeen, joukkueen yhdeksän ottelun voittoputki katkesi. Viimeiset kolme ottelua ovat tuoneet yhden voiton ja kaksi tappiota – maalieron ollessa 6–8. Viimeksi Tappara pelasi keskiviikkona, jolloin tuloksena oli 0–2-tappio Ässiä vastaan. Tamperelaisten ylivoimapeli sakkaa pahasti, mihin vaikuttaa varmasti ainakin Anton Levtchin ja Valtteri Kemiläisen puuttuminen kokoonpanosta. Lukon tahti ei ole hiipumaan päin, eikä raumalaisjoukkue ole jäänyt viimeiseen kymmeneen otteluun pisteittä kuin kerran. Lukko on sarjan ylivoimaisesti paras alivoimajoukkue, minkä lisäksi maalivahtikaksikko Lassi LehtinenOskari Setänen on vakuuttavassa vireessä.

TPS - KalPa
>> Kokoonpanot

TPS jäi keskiviikkona ensimmäistä kertaa maaleitta, kun Sport oli turkulaisia vahvempi 2–0-lukemin. Varsinaisen peliajan tappio päätti samalla TPS:n seitsemän ottelua kestäneen pisteputken. KalPa päätti keskiviikkona puolestaan kolmen ottelun tappioputkensa voittamalla HPK:n 3–2. TPS:llä on ollut viime otteluissa hieman hakemista ylivoimakuvioidensa kanssa, mutta niin on ollut KalPallakin, sillä kuopiolaiset ovat pelanneet jo neljä ottelua ilman tehtyä ylivoimaosumaa. Joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana jo kolmesti ja voitot ovat KalPan eduksi 2–1.


---
Julkaisija: Markus Viljanen