Pelicansin maalivahtilupaus Jasper Patrikainen: ”Bartosak on hauska jätkä”

22.2.2021
Pelicansin maalivahtilupaus Jasper Patrikainen: ”Bartosak on hauska jätkä”

Jasper Patrikainen on torjunut talven aikana yhden nollapelin. (Kuva: Tomi Natri)

Pelicansin omasta juniorimyllystä on kasvamassa kovan luokan tekijä tolppien väliin.

Nuorisomaajoukkueistakin tuttu Jasper Patrikainen on saanut tällä kaudella mukavasti vastuuta ja muodostanut tshekkimaalivahti Patrik Bartosakin kanssa hyvän tandemin. Patrikainen nostaa työskentelyn Bartosakin kanssa korkealle.

– Hyvin toimii yhteistyö hänen kanssaan. Hän on mukava ja hauska jätkä. Juttua kyllä tulee koko ajan, ei tule hiljaisia hetkiä hänen kanssaan, Patrikainen arvioi kollegaansa.

– Häneltä oppii paljon. Olen saanut paljon kauden aikana sieltä ja vieläkin tulee oppia niin jäällä tapahtuvista asioista kuin jään ulkopuolisista jutuista.

Patrikainen on käynyt Pelicansin oman polun läpi. Viime kaudella hän haki peliaikaa Mestiksestä Peliitoista ja nyt hän on valmis kantamaan vastuuta Liigatasolla.

– Hienoa olla kasvattajaseuran edustusjoukkueessa mukana. Viime kausi meni Mestiksessä vähän vaihtelevasti, ei ollut ehkä niin vahva joukkue kasassa. Mutta peliaikaa tuli ja se oli kyllä hyvä juttu. Mieluummin sitä pelasi kuin olisi istunut penkillä Lahdessa, Patrikainen sanoi.

– Positiivinen juttu siinä mielessä. Tämä kausi on sitten mennyt ihan hyvin.

Jasper Patrikainen on pelannut toistaiseksi 13 ottelua ja niistä noin puolet viime aikoina.

– Alkukaudesta pelasin vähän vähemmän, mutta nyt kun Bartosak on ollut poissa, on tullut pelejä putkeen. Mukava tietysti saada vastuuta.

– Kyllä olen ihan tyytyväinen ollut, varsinkin joulun jälkeisiin peleihin. Parissa viime matsissa on vähän toivomisen varaa, mutta eivät ne tosiaan mitään helppoja pelejä olleet, Patrikainen viittaa lähinnä joukkueen edelliseen otteluun HIFK:ta vastaan.

Pelicans on hyvissä asemissa sarjassa kuudentena. Alkavalla viikolla on ohjelmassa kolme peliä: ensin Pelicans matkustaa Mikkeliin Jukureiden vieraaksi tiistaina ja keskiviikkona on vuorossa SaiPa Lappeenrannassa. Perjantaina Pelicans kohtaa KooKoon kotona.

– Kausi on ollut toistaiseksi positiivinen, varsinkin alkukausi, voittoja tuli paljon. Nyt on vähän vaikeampi jakso. Pelaajia on ollut pois ja uusia nuoria on tullut sisään. Pelit ovat kuitenkin olleet koko ajan pienten marginaalien matseja joten luottavaisena lähdetään tuleviin. Jos sarjasijoituksemme olisi runkosarjan jälkeen kuudes, olisin ihan tyytyväinen siihen.

– Kova viikko on taas edessä, kolme peliä neljän päivän sisään. Pitää laittaa parasta kentällä peliin, että pisteitä saadaan. Viime aikoina on treenattu vähän vähemmän ja sitä kautta tuo pelimäärä ei rasita. Pidetään huoli, että kaikki jaksavat pelata, Jasper Patrikainen arvioi tiukkaa ottelutahtia.


---
Julkaisija: Jukka Malm