KalPan Lasse Lappalainen kovassa maalivireessä – ”Olen lisännyt vetojen määrää”

24.2.2021
KalPan Lasse Lappalainen kovassa maalivireessä – ”Olen lisännyt vetojen määrää”

Lasse Lappalaisella menossa hyvä kausi. (Kuva: Atte Rissanen)

KalPan puolustaja Lasse Lappalainen on ollut helmikuussa vahvassa vireessä laukoen kuukauden aikana jo viisi maalia. Samalla 31-vuotias Lappalainen on tehnyt uransa yhden kauden maaliennätyksen.

KalPan peli on kulkenut viime aikoina hyvin, sillä neljästä edellispelistään se on saanut täytettä pisteplakkariinsa. Tiistaina se kaatoi Sportin vieraskentällä ja keskiviikkona se hakee pisteputkelleen jatkoa Ässien vieraana.

- Pelit ovat menneet vähän kaksijakoisesti. Välillä olemme pelanneet hyvin ja välillä sitten huonosti. Olemme kuitenkin pystyneet ottamaan pisteitä. Viime aikoina peli ei ole mennyt ihan niin hyvin kuin alkukaudesta. Silloin oli tasaisempaa tekemistä, kun nyt on vähän vaihdellut pelistä toiseen, Lappalainen miettii joukkueen kauden edesottamuksia.

Yhtenä syynä ailahtelevaisuuteen Lappalainen toteaa joukkueen loukkaantumishuolet.

- Meillä on ollut loukkaantumisia ja kokoonpanomme on aika kapea ja pienehkö. Tietyille pelaajille tulee paljon kuormitusta ja tämä on tällaista puolustustaistelua.

KalPalla on menossa tiukka länsirannikon kiertue, kun viime viikolla joukkue kohtasi TPS:n ja Lukon, ja tällä viikolla joukkue reissaa Vaasassa ja Porissa. Viikonloppuna KalPa pääsee takaisin kotimaisemiin, kun se saa lauantaina kotikentälleen HPK:n ja matkaa lauantaina Mikkeliin.

- Nyt meillä on ensimmäistä kertaa tällä kaudella neljä peliä viikossa. Lähdimme viime torstaina reissuun ja torstaina palaamme taas kotiin. Katsellaan lauantain pelin jälkeen millainen olo sitten on, Lappalainen kuittaa otteluruuhkan.

Lappalainen on KalPan oma kasvatti, mutta sai näyttöpaikkansa Liigassa SaiPan joukkueessa, jossa hän pelasi yhteensä neljä kautta. Nyt hän pelaa kolmatta kauttaan KalPassa.

Tilastojen valossa Lappalaisella on menossa uransa paras kausi. Tiistaina hän laukoi kauden kahdeksannen maalinsa, joka on samalla hänen uusi yhden kauden maaliennätyksensä Liigassa. Maaleista peräti viisi on tullut helmikuun otteluissa.

- On puhuttu, että pitäisi laukoa paljon maalia kohti ja siihen olen nyt pyrkinyt ja lisännyt vetojen määrää, Lappalainen avaa maalivireensä salaisuutta.

Hän myöntää, ettei kuitenkaan juuri tiiraile tilastojen perään.

- Ei ihan hirveästi tule tilastoja katseltua, mutta tuossa hiljattain katsoin, että yksi piste puuttuu sadan Liiga-pisteen rajasta. Ja sehän tuli sitten Lukkoa vastaan.

Vahvaa kautta ovat siivittäneet muutokset kotirintamalla.

- Olen ollut kauteen tyytyväinen. Meille tuli jälkikasvua elokuussa, joten siinäkin riittää hommia ja kotona on tullut touhuttua paljon. Siitä tulee hyvä fiilis ja se on tuonut myös lisävirinää.

Lappalaisen hyvät otteet huomioitiin myös Leijonien valmennusryhmässä, kun hän sai kutsun syksyn EHT-turnaukseen. Maajoukkuekutsu oli 31-vuotiaalle Lappalaiselle uran ensimmäinen.

- Se tuli kyllä isona yllätyksenä ja aika innoissani olin kutsusta. Ensimmäinen peli meni vielä vähän jännittäessä ja katsellessa, mutta loppua kohden lähti paremmin kulkemaan.

KalPa taistelee tällä hetkellä tiukasti pääsystä kuuden parhaan joukkoon ja tilanne kärkijoukkue Lukon takana on äärimmäisen tiukka.

- Sarja on erittäin tasainen eikä mikään joukkue ole vielä tippunut kyydistä. Ei ole sellaisia repsahduksia ja jokaiseen otteluun pitää lähteä sata lasissa. Mukavaa, että on koko ajan kovia pelejä ja jokainen peli on erittäin tasainen, Lappalainen arvioi Liigan tasoa.


---
Julkaisija: Salttu Forsström