Ilves ja Tappara kohtaavat Tampereen paikallisottelussa

5.3.2021
Ilves ja Tappara kohtaavat Tampereen paikallisottelussa

Ilves hakee kauden kolmatta voittoaan Tapparasta. (Kuva: Aarno Vuorinen)

Perjantain Liiga-kierroksen otteluina nähdään muun muassa Tampereen paikallistaisto, HIFK:n ja Kärppien kohtaaminen Helsingissä sekä huippuvireisen HPK:n visiitti Vaasaan.

HIFK - Kärpät
>> Kokoonpanot

HIFK on seitsemän ottelun pisteputkessa, mutta kuuden ottelun voittosuora katkesi keskiviikkona Sportin vieraana. HIFK on noussut hyvän vireensä ansiosta sarjataulukon toiselle sijalle ja pelaaminen on ollut vakuuttavaa. Ylivoima on hyvin uomissaan, mutta alivoimapelaamisessa on pientä hiomisen varaa. Vierasjoukkue Kärpät on myös kovassa iskussa ja viimeisistä kymmenestä ottelusta on kasassa kahdeksan voittoa. Kuluvan viikon Kärpät tosin aloitti niukalla 1–2-tappiolla KalPalle. Joukkueiden kauden keskinäiset voitot ovat tasan 1–1.

Ilves - Tappara
>> Kokoonpanot

Perjantaina pelataan kauden kolmas Tampereen paikalliskamppailu. Ilves on vienyt kauden aiemmat kohtaamiset nimiinsä 5–2 ja 5–4. Tappara on parhaillaan kolmen ottelun pisteputkessa ja jokainen noista otteluista on päättynyt maalin erolla suuntaan tai toiseen. Ilves on puolestaan voittanut viimeisistä viidestä ottelustaan kaksi. Kuluvan viikon Ilves aloitti 1–4-tappiolla HPK:lle. Molemmilla joukkueilla on ollut poissaoloja puolustusosastolla, mutta perjantaina Ilves saa takaisin kokoonpanoonsa Jarkko Parikan ja Tappara puolestaan Michal Moravcikin.

Jukurit - TPS
>> Kokoonpanot

TPS ja Jukurit ottavat yhteen toista kertaa lyhyen ajan sisään. TPS voitti edellisen kohtaamisen keskiviikkona 3–0-lukemin. Jukurit on hävinnyt jo kymmenen ottelua perätysten ja joukkue on tippunut tappioputken seurauksena jo sarjataulukon viimeiselle sijalle. Jukurit on jäänyt lisäksi viimeisen viiden ottelun aikana kolmesti ilman tehtyä maalia. TPS:n otteet ovat olleet viime viikkoina varsin ailahtelevia, mutta keskiviikon voitto katkaisi turkulaisten kolmen ottelun tappioputken.

KalPa - Ässät
>> Kokoonpanot

Neljännellä sijalla majaileva KalPa takoo tulosta hyvällä tahdilla. Kuopiolaiset ovat jääneet viimeisen kahdeksan ottelun aikana vain kertaalleen ilman pisteitä. Ässät tipahti keskiviikkona sarjataulukossa 11. sijalle, kun porilaiset hävisivät jo kuudennen ottelun putkeen. Ässät on päästänyt viime otteluissaan aimo kasan maaleja, mihin yhtenä tekijänä on ollut joukkueen heikko alivoimapelaaminen. KalPa ja Ässät kohtasivat edellisen kerran viime viikon keskiviikkona, jolloin KalPa voitti jatkoajalla 4–3.

Pelicans - JYP
>> Kokoonpanot

Pelicansin ja JYPin kaudet ovat olleet varsin erilaiset. Siinä, missä seitsemättä sijaa sarjataulukossa pitävä Pelicans on kerännyt 70 pisteen saaliin, on 14. sijalla olevalla JYPillä kasassa 30 pistettä vähemmän. JYP on kuitenkin parantanut rutkasti otteitaan ja viimeisistä viidestä ottelusta on neljä voittoa. Pelicans ja JYP pelasivat vastakkain viimeksi tiistaina, ja tuolloin Pelicans oli täysin dominoiva voittaen 7–1. Lahtelaiset ovat olleet JYPille muutenkin hankala pala purtavaksi, sillä keskinäisten otteluiden pisteet ovat Pelicansin hyväksi 9–0 ja maaliero peräti 19–5.

Sport - HPK
>> Kokoonpanot

Vaasassa nähdään kahden joukkueen osalta tärkeä mittelö, kun kymmenennellä sijalla oleva Sport saa vieraakseen 12. sijalla kuusi pistettä takamatkalla kärkkyvän HPK:n. Kymmenen ottelun pisteputkessa kiitävä HPK tekee kovaa nousua kevättä kohti mentäessä. Myös Sport on osoittanut vahvuuttaan venyttämällä kuluvan viikon aikana ottelut jatkoajalle niin sarjakärki Lukkoa kuin toisena olevaa HIFK:takin vastaan. Sport on vienyt joukkueiden molemmat kohtaamiset aikasemmin tällä kaudella.


---
Julkaisija: Markus Viljanen