TPS:n pakkilupaus Ruben Rafkin: ”Top kolme -sijoitus tyydyttäisi”

10.3.2021
TPS:n pakkilupaus Ruben Rafkin: ”Top kolme -sijoitus tyydyttäisi”

Ruben Rafkin pelaa läpimurtokauttaan Liigassa. (Kuva: Teemu Saarinen)

Yksi kauden mielenkiintoisista puolustajatulokkaista, TPS:n lahjakas Ruben Rafkin, on osoittanut kuuluvansa pääsarjatasolle.

Rafkin on noussut TPS:n nuoren kaartiin kanssa vahvasti esiin kauden vanhetessa – Turussa on rakennettu mielenkiintoinen sekoitus nuoruutta, kotimaista kokemusta ja ulkomaista osaamista.

– Oikein hyvin on natsannut. Ei ollut seurajohdolta ehkä varmin ratkaisu rakentaa näin: paljon omia nuoria ja uusia ulkomaalaispelaajia. Ja siihen vähän kokemusta. Hienoa, että tähän luotettiin ja mielestäni olemme näyttäneet joka ilta, että taistelemme voitoista, Rafkin kertoi.

– Joukkueessa on paljon samanikäisiä pelaajia kuin minä ja olemme myös hyviä kavereita. Mikäs sen parempaa, kun pääsee pelaamaan hyvien kavereiden kanssa jääkiekkoa. Kopissa tämän näkee – meillä on paljon nuoria ja nälkäisiä kavereita, joiden tavoitteet ovat tulevaisuudessa. Potkitaan toisia eteenpäin.

Odotukset TPS:n kautta ajatellen vaihtelivat ennakkoon. Jotkut näkivät potentiaalia, toiset epäilivät joukkueen rakennetta. Hiljakseen TPS on hivuttautunut kärkijoukkueiden kastiin ja pitänyt asemansa myös siellä.

– Tämä on ollut toistaiseksi hyvä kausi. Saimme hyvän joukkueen kasaan. Meillä on hyvä yhteishenki ja tuntuu, että tämä vie pitkälle. Yksinkertaisesti on siistiä pelata tässä joukkueessa, Rafkin arvioi.

– Omalta osaltani on hienoa, että päässyt pelaamaan – ja tietysti on hienoa, että tällä kaudella ollaan ylipäänsä päästy pelaamaan. Toistaiseksi kaudesta on jäänyt vain positiivisia ajatuksia.

Tavoitteet ovat myös runkosarjan viimeisen kolmanneksen osalta kovat. Ruben Rafkin kertoo suoraan, mihin hän olisi tyytyväinen, kun 60 ottelua on pelattu.

– Sanoisin, että top kolme sijoitus runkosarjan jälkeen tyydyttäisi. Pitää olla kovat tavoitteet, jotta niihin pääsee. Pitää edelleen tehdä kovaa töitä ja se sitten näkyy tuloksissa. Töitä tehdään TPS:n leirissä joka päivä, Rafkin vakuutti.

– Runkosarjan jälkeen kaikki on sitten mahdollista ja auki.

Omaan kauteensa ja kehitykseensä Rafkin on ollut tyytyväinen.

– Olen mennyt eteenpäin aika paljon kaikessa. Olen saanut pelata paljon ja kehittyä sitä kautta. Kun vastuuta on tullut, olen uskaltanut olla rohkeampi kiekon kanssa ja tehdä rohkeampia ratkaisuja.

– Aika iso ero, kun muistelee ekoja harkkapelejä… meni vähän katseluksi. Nyt uskaltaa käyttää omia vahvuuksia: luistelua, kiekollista peliä, avaamista ja laukausta. Puolustaminen on tietysti se pakin pääjuttu, se pitää ensin hoitaa hyvin.

TPS:n loppuviikko tarjoaa kaksi kovaa vierasottelua. Perjantaina turkulaiset matkustavat Vaasaan Sportin vieraaksi. Lauantaina on vastassa Tampereella Ilves. Kova pelitahti ei Rafkinia haittaa.

– Kyllä se pelaaminen on vaan kivaa. On mukavampi pelata kuin treenata. Olen nauttinut jokaisesta pelistä. Pitää olla iloinen, että koko ajan tulee isoja pelejä ja monta viikossa. Lisäksi – jos tulee yksi ohipeli, tulee seuraava niin nopeasti, että pääsee heti näyttämään. Uskon myös, että tämä pelirytmi sopii meille hyvin, Rafkin kertoi.

– Kun edellisen kerran olimme Vaasassa, alku oli huono ja he tekivät pari maalia. Nyt pitää olla heti valmis pelaamaan, ei saa antaa yhtään siimaa. Ilves on taas meille nuorille aina hauska peli. Siellä on paljon hyviä kavereita vastassa ja kaikilla ekstrahalu näyttää. Ilvestä vastaan jokainen peli on kovaa taistelua. Kauden aiemmat pelit ovat tainneet olla yhden maalin pelejä. Veikkaan, että samanlaista tullaan näkemään nytkin, Ruben Rafkin, yksi koko Liigan mielenkiintoisimmista puolustajalupauksista, ennusti.


---
Julkaisija: Jukka Malm