Jere Innala Liiga-podcastissa: ”Minulla on halu ratkaista”

12.3.2021
Jere Innala Liiga-podcastissa: ”Minulla on halu ratkaista”

Kuva: Pekka Rautiainen

HPK:n Jere Innala oli helmikuussa Liigan liikkuvin pelaaja.

Jere Innala on päässyt taas tositoimiin Liigassa maajoukkueturnausta seuranneen koronakaranteenin jälkeen. Yhteensä miehelle tuli pelitaukoa Liigassa peräti kuukausi.

– Paluu tuntui kivalta. Jouduin katselemaan tosi monta peliä sivusta. Oli kiva katsoa, kun kaverit voittivat ja peli kulki, mutta halusin itsekin olla mukana auttamassa ja pelaamassa. nyt pääsin vihdoin pelaamaan. Minulla on halu ratkaista ja on tosi kiva pelata tuollaisen tauon jälkeen, hän kertoo Liiga-podcastissa.

– En voinut vaikuttaa asiaan ja kyllä se ärsytti. Odotin vain, että pääsin takaisin hommiin ja joukkueen mukaan. Piti vain ottaa päivä kerrallaan ja oli hienoa, kun pääsin takaisin.

Innala oli helmikuun liikkuvin pelaaja. Hänen keskimääräinen luistelumatkansa ottelussa oli 5540 metriä.

– Kun nykyaikana kilometrimäärät näkee, niitä on välillä hauska seurata, että paljonko vaikkapa matkaa on tullut. Peliaika, yli- ja alivoimat vaikuttavat myös, kun tulee liikuttua päästä päähän. Kyllä se jotain pelityylistäkin kertoo. Pyrin tekemään paljon töitä ja luistelemaan, Innala sanoo.

HPK:ssa käytetään pelaajien henkilökohtaisia tilastoja esitysten seurannassa.

– Meillä tulee tilastot viiden pelin jaksoissa, miten on kamppaillut, ollut maalilla, taklannut ja blokannut ja kuinka tehokas on ollut. Niitä on mukava välillä seurata ja verrata siihen fiilikseen, mitä itsellä on ollut peleistä. Liikaa niitä ei pidä katsoa, se ei välttämättä tee hyvää, mutta mukava sitä on seurata, Innala sanoo.

Innalan koko haastattelu on kuunneltavissa Suplan Liiga-podcastissa.


---
Julkaisija: Aija Saha