Ässät katkaisi pitkän tappioputkensa Tapparaa vastaan

17.3.2021
Ässät katkaisi pitkän tappioputkensa Tapparaa vastaan

Ässien kaksi edellistä voittoa ovat molemmat Tapparaa vastaan. (Kuva: Tomi Vastamäki)

Ässät katkaisi 10 ottelun tappioputkensa keskiviikkona Tapparaa vastaan. Voittoihin ylsivät myös JYP, Lukko sekä Kärpät

Ässät – Tappara 1–0 (0-0, 0-0, 1-0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Ässät katkaisi 10 ottelun tappioputkensa Tapparaa vastaan keskiviikkona. Patapaitojen kaksi edellistä voittoa ovat nyt tulleet Tapparaa vastaan. Vähämaalisessa kamppailussa puolustus oli suuressa roolissa. Ottelun ainoa osuma nähtiin vasta kolmannen erän alussa. Teemu Vuorisalo iski kauden toisen maalinsa Roni Hirvosen sekä Joe Morrown syötöistä. Kauden kolmannen nollapelinsä torjunut Linus Söderström torjui yhteensä 21 laukausta. Toisessa päässä veräjänvartijana ollut Christian Heljanko torjui 18 laukausta.

Ilves – JYP 1–2 JA (0-0, 1-1, 0-0, 0-1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

JYP voitti toisen peräkkäisen ottelunsa keskiviikkona, kun se kaatoi Ilveksen Tampereella. Tappio oli kotijoukkueelle jo kolmas peräkkäinen. Tamperelaiset avasivat maalihanat toisessa erässä Kalle Maalahden viedessä Ilveksen johtoon. JYPin tasoitus syntyi vain muutama minuutti myöhemmin Robert Rooban lavasta. Virolaishyökkääjä on enää kahden maalin päässä maalipörssin kärkipaikasta. JYP ei ylivoimamahdollisuuksistaan huolimatta saanut iskettyä voittomaalia kolmannessa erässä, joten ratkaisuun vaadittiin jatkoaika. Reilun neljän minuutin jälkeen Anttoni Honka ratkaisi ottelun jyväskyläläisille Rooban sekä Antti Kalaputaan syötöistä. Voitto oli hurrikaanipaidoille kauden ensimmäinen Ilveksestä.

Lukko – Pelicans 3–2 (0-0, 2-2, 1-0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Lukko palasi takaisin voittokantaan, kun se kaatoi Pelicansin Raumalla. Voitto oli kotijoukkueen ensimmäinen lahtelaisista tällä kaudella. Maalittoman ensimmäisen erän jälkeen Pelicans karkasi kahden maalin päähän Matias Rajaniemen sekä Antti Tyrväisen osumilla. Molempien maalien syöttäjäksi merkittiin Iikka Kangasniemi. Lukko tasoitti ottelun toisen erän puolivälin jälkeen kahdella nopealla osumalla. Maaleista vastasivat Daniel Audette sekä Jonne Tammela. Puolustajien pistepörssin johtaja Robin Press alusti molemmat osumat. Ottelun voittomaalin iski kolmannen erän puolivälissä Aleksi Saarela.

TPS – Kärpät 2–7 (0-2, 1-2, 1-3)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Kärpät katkaisi TPS:n seitsemän ottelun voittoputken tylysti keskiviikkona. Vierasjoukkueelta peräti kuusi pelaajaa iski kaksi pistettä tai enemmän. Kolmeen pisteeseen ylsivät Cody Kunyk (2+1) sekä Tuukka Tieksola (1+2). Oululaiset karkasivat kahden maalin johtoon ensimmäisessä erässä. Loistavassa maalivireessä ollut Lauri Pajuniemi kavensi lukemat ottelun puolivälissä, mutta sitten aukesi vierasjoukkueen maalihanat. Kärpät iski ottelun seuraavat viisi maalia. Kunykin vastaus turkulaisten osumaan syntyi vain 15 sekuntia Pajuniemen maalista. Tilanne oli jo 7–1 kolmannen erän puolivälissä. Ottelun viimeisen maalin iski Ville Lajunen.


---
Julkaisija: Nooa Ruuth