Jeremy Bracco pelaa KalPassa kovin tavoittein: ”Haluan tuoda mestaruuden tähän kaupunkiin”

18.3.2021
Jeremy Bracco pelaa KalPassa kovin tavoittein: ”Haluan tuoda mestaruuden tähän kaupunkiin”

Kuva: Atte Rissanen

Jeremy Bracco haluaa ennen kaikkea, että joukkuekaverit laittavat verkot pullistelemaan hänen syötöistään.

Yhdysvaltalainen Jeremy Bracco on edustanut KalPaa nyt reilun kuukauden. Paikka miehistössä on löytynyt hienosti.

–Kaikki on mennyt hyvin. Joukkue on ottanut minut hyvin vastaan, mikä on ollut hienoa. Joukkueenjohto ja organisaatio ovat auttaneet asioissa, ja pelaaminen on ollut mukavaa. Joukkue on hyvä, ja meillä on mahdollisuudet voittaa otteluita, Bracco kertoo.

Bracco pelasi kolme edellistä kautta AHL:ssä Toronto Marliesin riveissä, ja sen ajan peruja on osaltaan myös se, miten amerikkalainen päätyi KalPaan.

– Minusta ja Kasperi Kapasesta tuli kaverit Torontossa ja laitoin hänelle viestejä ja kyselin eri pelipaikoista. Hän kertoi, että tämä on hänen kotikaupunkinsa, mikä oli aika hauskaa. En tiennyt sitä aiemmin. Hän kertoi minulle kaiken täältä. Tapasin hänen isoisänsäkin hallilla eräänä päivänä, joten tunnen Kapasten perhettä nyt hieman. Kasperilla ei ollut muuta kuin hyvää sanottavaa täältä, joten valinta oli aika helppo, Bracco valottaa.

Pelkästään nykyisen Pittsburgh Penguinsia edustavan Kapasen vinkkien pohjalta hän ei kuitenkaan päätöstään tehnyt.

– Pohdimme agenttini kanssa vaihtoehtoja, kun koko maailma on covid-taudin kourissa. Puhuimme ajatuksesta lähteä Eurooppaan ja etsiä hyvä joukkue, jossa voisi voittaa, jossa olisi hyvä kulttuuri, ja johon sopisin taitoineni. Vaihtoehtoja rajattiin ja olen todella tyytyväinen siihen, että olen täällä. Agenttini ja seuran toimitusjohtaja saivat asiat sovittua. Kaikki on mennyt hyvin, enkä voisi pyytää enempää.

KalPan maine pelaajia kehittävänä seurana ja seurasta viime vuosina NHL:ään lähteneiden pelaajien määrä vaikutti myös. Bracco tuli osaltaan hakemaan rakennusaineita uransa seuraavaa askelmaa varten.

– Minulle tehtiin hyvin selväksi, mikä roolini tulisi olemaan täällä, mihin minut laitettaisiin ja mitä minulta odotettaisiin. Kaikki menee käsi kädessä. Asioita ei voi vain odottaa, vaan niiden eteen pitää tehdä töitä. Valmennus on kertonut kaikesta minulle hienosti, ja kaikkihan haluavat pelata NHL:ssä. Se on jokaisen tavoite. Haluan olla joka päivä entistä parempi ja ottaa kaiken irti ajastani täällä ja tuoda mestaruuden tähän kaupunkiin.

– Fysiikan kanssa pitää tehdä töitä. Olen pienikokoinen, joten tarvitsen vielä lisää lihasta ja minun pitää olla vielä nopeampi. Nopeuden ja fysiikan kanssa pitää vielä tehdä töitä, sanoo 180-senttinen Bracco.

Bracco takoi AHL:ssä kolmen viime kauden aikana 169 runkosarjaottelussa 145 tehopistettä. Hän oli keväällä 2019 AHL:n pistepörssin kakkonen nykyään NHL-seuran Florida Panthersia edustavan Carter Verhaeghen jälkeen tehoin 22+57. Hän oli tuolloin myös syöttöpörssin kakkonen.

– Olen hyökkäysvoittoinen pelaaja. Tykkään pitää ihmiset heidän tuoliensa reunoilla. Olen pelintekijä. Tykkään rakentaa peliä, syöttää ja luoda muille paikkoja. Valmentajat ovat urani aikana ja täälläkin yrittäneet saada minua ampumaan enemmän, mutta pelintekeminen on vahvuuteni, hän kertoo.

– Olen niitä harvoja pelaajia, joista on mukavampi syöttää kuin tehdä maali. Tunnen oloni hyväksi, kun saan rakentaa paikkoja muille. Parhaat pelaajat tekevät mielestäni muista pelaajista parempia ja yritän sitä itse joka päivä.

Bracco on voittanut urallaan sekä alle 18-vuotiaiden että alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruudet. Näiden lisäksi Toronto Marlies -kaudet ovat tuoneet miehelle AHL-tittelin keväällä 2018. Kuuden vuoden takaisen U18-ikäluokan MM-finaalista Braccolla on nyt joukkuekaverinaan silloinen vastustaja, Suomen paidassa pelannut Jesper Mattila.

– Kerron hänelle siitä vähintään viikoittain, ettei hän unohda, Bracco nauraa.

– Pelasimme muutaman kerran vastakkain junioreissa. Hän oli yksi tutuista naamoista hänen Pohjois-Amerikankin ajoiltaan. Hän myös kääntää juttuja minulle englanniksi.

Mitä nuo mestaruudet ovat opettaneet voittamisesta ja voittamisen kulttuurista?

– Kaikkien pitää tehdä sen eteen töitä. Ensimmäisestä päivästäni alkaen koko koppi ja joukkueen johtavat pelaajat ovat suhtautuneet minuun hienosti. Se vaikutti minuun suuresti. Siitä tuli sama fiilis kuin niistä joukkueista, joissa olen voittanut mestaruuksia. On tärkeää, että kaikki pelaavat toisilleen, eivätkä ole itsekkäitä. Kopissamme ei ole yhtään itsekästä pelaajaa. Kaikki haluavat voittaa ja ovat valmiita tekemään kaiken tarvittavan vieruskaverin puolesta. Laitoin sen merkille heti ja olen siitä todella hyvilläni, että voin olla mukana tällaisessa.

Poikkeusolot aiheuttavat sen, että fanien kanssa tapahtuva kanssakäyminen jää Braccolta uudessa asuinkaupungissa käytännössä kokematta.

– Aina pelataan itselle ja joukkueelle, mutta totta kai myös heille, jotka käyttävät rahojaan lippuihin ja joukkueen fanitavaraan. Totta kai heillekin pelataan, mutta en ole päässyt tapaamaan oikeastaan ketään joukkueen ja seuran ihmisten lisäksi. Fanit ovat ottaneet minut hyvin vastaan vaikkapa sosiaalisen median kautta ja se on tuntunut hienolta, hän sanoo.

KalPa kohtaa perjantaina kotonaan Kärpät.

***
Teksti: Panu Markkanen


---
Julkaisija: Aija Saha