TPS:n Petteri Wirtanen väliaikaisessa pelikiellossa

20.3.2021
TPS:n Petteri Wirtanen väliaikaisessa pelikiellossa

Liigan kurinpitodelegaatio on määrännyt TPS:n Petteri Wirtasen väliaikaiseen pelikieltoon kurinpitokäsittelyn ajaksi perjantain TPS–Pelicans-ottelussa tapahtuneesta tilanteesta.

TPS–Pelicans-ottelun peliajassa 19.57 TPS:n Wirtanen taklaa Pelicansin Iikka Kangasniemeä. Ottelun tuomaristo tuomitsi tilanteesta Wirtaselle ison rangaistuksen ja pelirangaistuksen (5+20) polvitaklauksesta (sääntö 152).

Tilannehuone on katsonut kyseisen tilanteen, ja päävideotuomari on asettanut teon edelleen kurinpitokäsittelyyn, koska päävideotuomarin näkemyksen mukaan tilanteesta tulisi määrätä Wirtaselle ottelurangaistus polvitaklauksesta (sääntö 152) koska: taklauksessa tulee voimakas osuma polveen, taklattavan peliasema ei muutu ennen taklausta ja taklattu pelaaja jättää pelin kesken.

Liigan kurinpitodelegaatio on katsonut videotallenteet tilanteesta ja pitää tekoa ottelurangaistuksen arvioisena tekona. Koska TPS pelaa jo lauantaina, Petteri Wirtanen määrätään väliaikaiseen pelikieltoon Liigan kurinpitosääntöjen 35 §:n nojalla asian kurinpitokäsittelyn ajaksi.


---
Julkaisija: Antti Seppänen