Taistelu suorista playoffs-paikoista jatkuu tiistain kierroksella

6.4.2021
Taistelu suorista playoffs-paikoista jatkuu tiistain kierroksella

HPK sekä Tappara kohtaavat neljättä kertaa tällä kaudella. (Kuva: Saana Hakala)

Liiga-kauden viimeinen kokonainen runkosarjaviikko polkaistaan käyntiin kuuden ottelun kierroksella.

HPK – Tappara
>> Kokoonpanot

Viimeistä playoffs-paikkaa jahtaava HPK isännöi Tapparaa. Vierasjoukkue yrittää pitää kiinni kuudennesta sijastaan kynsin hampain. Vaikka playoffs-paikka ei ole HPK:n käsissä, niin on se silti pakkovoiton edessä. Kolmen voiton putkessa pelaava hämeenlinnalaisjoukkue on voittanut kaksi edellistä keskinäistä kohtaamista. Tapparan kaksi edellistä ottelua ovat olleet voitokkaita. Tamperelaiset yrittävät pitää Kärpät sekä Pelicansin takanaan. Vierasjoukkueen tulee saada pistepörssin kärkinimi Petri Kontiolan luotsaama ketju kuriin. Kontiola ylitti 50 pisteen rajan ensimmäisenä pelaajana tällä Liiga-kaudella.

Jukurit – SaiPa
>> Kokoonpanot

Liigan häntäpäässä majailevat Jukurit sekä SaiPa pelaavat enää kunniasta. Liigan jumbona oleva Jukurit voi vielä saavuttaa SaiPan sarjataulukossa. Lappeenrantalaiset ovat sijalla 13. SaiPa palasi karanteenistaan viime viikolla. Joukkue katkaisi 11 ottelun tappioputkensa Ässiä vastaan lauantaina. Illan kotijoukkueen neljän ottelun voittoputken jälkeen mukaan on seuraavasta kolmesta ottelusta tarttunut nolla pistettä. Mikkeliläiset ovat kuitenkin voittaneet kauden kaksi edellistä keskinäistä ottelua.

KalPa – KooKoo
>> Kokoonpanot

Viiden ottelun voittoputkessa matkaava KalPa isännöi playoffs-paikkansa varmistanutta KooKoota. Illan isännät yrittävät varmistaa suoran playoffs-paikkansa viimeisillä kierroksilla. Kuopiolaiset ovat loistaneet eritoten puolustuksessa. Voittoputkensa aikana joukkue on päästänyt kaksi maalia ottelussa vain kertaalleen. Myös KooKoon puolustus toimi edellisessä ottelussa, kun se nollasi Kärpät. Joukkueet ovat kohdanneet kahdesti aiemmin tällä kaudella. Otteluvoitot ovat 1–1.

Pelicans – Ässät
>> Kokoonpanot

Pelicans haastaa tiistai-iltana heikkovireisen Ässät. Kotijoukkue yrittää taistella tietään suoraan playoffs-paikkaan. Vierasjoukkue Ässät voi vielä päästä kevään jatkopeleihin, mutta mahdollisuus on pieni. Lahtelaiset ovat voittaneet kolme ottelua edellisestä viidestä. Ässienkin viiden ottelun otantaan mahtuu kaksi voittoa, mutta tällä menolla tahti ei riitä playoffseihin. Patapaidat voittivat joukkueiden edellisen kohtaamisen helmikuussa. Kaksi ensimmäistä peliä olivat Pelicansin heiniä. Pelicansin täytyy pitää vieraiden kärkiketju kurissa. Ässien ensimmäinen ketju on vastannut lähes kaikista patapaitojen viime otteluiden maaleista. Maalipörssin voitossa kiinni olevan Sebastian Wännström on iskenyt 32 maalia tällä kaudella.

Sport – Ilves
>> Kokoonpanot

Sport yrittää pitää kynsin hampain kiinni viimeisestä playoffs-paikasta. Vaasalaiset majailevat kymmenentenä, mutta loistavan kevätkauden pelannut HPK hengittää niskaan. Molemmat Ilves sekä Sport palaavat karanteenistaan tähän otteluun. Molemmat joukkueet nähtiin tositoimissa edellisen kerran 20.3. Kahden ottelun voittoputkessa oleva Ilves yrittää vakiinnuttaa paikkansa kuuden parhaan joukossa. Tällä hetkellä tamperelaiset ovat sijalla viisi. Tällä kaudella illan ottelupari on tarjonnut rutkasti maaleja. Illan ottelu on kaksikon kuudes tällä kaudella. Sport on vienyt nimiinsä kolme ottelua, Ilves kaksi.

TPS – Lukko
>> Kokoonpanot

Turussa pelataan Liigan kärkikamppailu osa kaksi. Joukkueiden edellinen kohtaaminen lauantaina päättyi Lukon voittoon, joten turkulaisilla on mahdollisuus hakea revanssia välittömästi sarjakärjestä. Voitto jatkoi raumalaisten voittoputken jo neljän ottelun mittaiseksi. TPS on puolestaan hävinnyt edelliset kolme otteluaan. Illan kotijoukkue voitti kauden ensimmäisen keskinäisen mittelyn, mutta sen jälkeen Lukko on vienyt otteluparin nimiinsä kolmella voitolla. Lukko näyttää karkaavan runkosarjan voittoon, mutta TPS yrittää vielä napata toisena majailevan HIFK:n.


---
Julkaisija: Nooa Ruuth