Perjantaina ratkaistaan neljännesfinaaleihin selviävät joukkueet

16.4.2021
Perjantaina ratkaistaan neljännesfinaaleihin selviävät joukkueet

Keksiikö KooKoo keinot Eetu Mäkiniemen ohittamiseksi? (Kuva: Ella Taponen)

Liigan playoffsit jatkuvat perjantaina, kun luvassa on 1. kierroksen ratkaisuhetki. Jatkopaikat ratkaistaan kahden ottelun yhteismaalien perusteella, joten Kärpillä ja Ilveksellä on iso etumatka. Kärpät voitti Sportin torstaina 4–2 ja Ilves kaatoi KooKoon 4–1.

Ilves – KooKoo
>> Kokoonpanot

Ilves otti torstaina varsin vakuuttavan voiton KooKoosta ja hankki mukavan kolmen maalin etumatkan perjantain ratkaisukierrokselle. KooKoo voitti torstain kohtaamisen laukaukset murskaavasti 69–36, mutta viimeistelyssä oli toivomisen varaa, kun kouvolalaiset saivat tehtyä vain yhden maalin Vilmos Gallón onnistuessa ylivoimalla. Ilves teki puolestaan kaksi maalia tasakentällisin, kerran ylivoimalla ja kertaalleen alivoimalla. Kalle Maalahti (1+1), Eetu Päkkilä (1+1) ja Eemeli Suomi (1+1) olivat ottelun tehohahmot. Ilveksen viimeisenä lukkona oli peräti 36 kertaa torjunut Eetu Mäkiniemi.

KooKoo päätti runkosarjan viiden ottelun voittoputkeen, mutta tuo vire ei näkynyt torstaina parhaalla mahdollisella tavalla ja perjantain otteluun jäi rutkasti parannettavaa. KooKoon aloittava maalivahti vaihtuu, sillä torstaina torjunut Victor Brattström tekee tilaa Oskari Salmiselle.

Kärpät Sport
>> Kokoonpanot

Kärpät aloitti torstain kohtaamisen tehokkaasti ja johti ottelun puolivälissä 3–0-lukemin. Kärpät meni päätöserässä jo 4–0-johtoon, mutta Sport teki kaksi erittäin arvokasta maalia ottelun loppupuolella, kun Janne Keränen onnistui kahdesti maalinteossa. Kahden maalin takaa-ajoasema on haastava lähtökohta, mutta ei millään muotoa mahdoton. Vaasalaiset eivät aloittaneet torstaina hyvin, mutta mitä pitemmälle ottelu eteni, sitä paremmin joukkue pääsi otteluun kiinni. Sport vei kahden viimeisen erän laukaukset nimiinsä 44–25.

Torstaina pisteet 1+1 tehtaillut Kärppien kokenut hyökkääjä Juhamatti Aaltonen on virittänyt itsensä oivaan kevätvireeseen. Aaltonen on tehnyt viimeiseen viiteen otteluun pisteet 3+2.


---
Julkaisija: Markus Viljanen