Kotijoukkueet hallitsivat neljännesfinaalien avauskierroksella

19.4.2021
Kotijoukkueet hallitsivat neljännesfinaalien avauskierroksella

Pelicans kaatoi TPS:n ottelusarjan avauskamppailussa. (Kuva: Teemu Saarinen)

Neljännesfinaalien avausotteluissa kotijoukkueet hallitsivat. Ainoa vierasvoitto nähtiin Turussa Pelicansin toimesta.

Lukko – Ilves 5–3 (2-0, 1-1, 2-2)
Otteluvoitot 1–0
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Lukko sekä Ilves tarjosivat neljännesfinaalien ensimmäisessä ottelussa kunnon ilotulituksen. Kotijoukkue nappasi ensimmäisen kiinnityksensä jatkopaikkaan Ilveksen noususta huolimatta. Ottelun ensimmäinen puolisko oli runkosarjavoittajan. Lukko tarjoili shokkihoitoa tamperelaisille iskiessään kolme maalia ensimmäiseen reiluun 20 minuuttiin. Osumista vastasivat Lukas Klok, Jonne Tammela sekä Anrei Hakulinen.

Ilves aloitti takaisinmarssinsa ottelun puolivälissä. Ville Meskanen kavensi lukemat ajassa 29.20. Eetu Päkkilä sekä Tuomas Salmela toi vieraat tasoihin kolmannen erän puolivälissä. Tämä ilo ei pitkään kestänyt, sillä Aleksi Saarela palautti raumalaisten johdon. Loppulukemat tyhjään maaliin viimeisteli Pavol Skalicky.

TPS – Pelicans 3–5 (1-2, 0-2, 2-1)
Otteluvoitot 0–1
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Pelicansin ryöstöretki Turkuun oli onnistunut, kun se nappasi ottelusarjan ensimmäisen voiton. Pelicansin ykkösketju oli ilmiliekeissä. Iikka Kangasniemi (1+3) sekä Hannes Björninen (0+3) nousivat ottelun hahmoiksi. Myös Rudolf Cerveny pääsi kahden pisteen kerhoon hänen iskiessään kaksi maalia. Vierasjoukkueen suurin ase oli sen ylivoima. Kolme maalia viidestä syntyivät TPS-jäähyn aikana. Myös TPS:n ylivoima toimi Josh Kestnerin sekä Markus Nurmen osuttua Pelicans-verkkoon vieraiden istuessa jäähyboksissa. Pelicans-vahti Patrik Rybar torjui 30 laukausta. TPS:n maalinsuulla Andrei Karejev pysäytti kiekon 22 kertaa.

HIFK – Kärpät 3–2 (1-0, 0-0, 2-2)
Otteluvoitot 1-0
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

HIFK kaatoi Kärpät neljännesfinaalien ensimmäisessä kohtaamisessa. Kotijoukkue aloitti maalinteon Teemu Talbergin osumalla ensimmäisessä erässä. Maalittomasta toisesta erästä huolimatta maalipaikkoja riitti. Patrik Rybar sekä Frans Tuohimaa olivat kelpo vireessä joukkueidensa maalinsuulla. Helsinkiläisten voittomaalin iski päätöserässä kahden maalin mies Micke-Max Åsten. Hyökkääjä osui välittömästi erän alkuun, sekä tyhjään maaliin viimeisellä minuutilla. Kärpät kavensi lukemat Åstenin ensimmäisen maalin jälkeen ylivoimalla, mutta ei päässyt tasoihin. HIFK:n osuttua tyhjiin iski Ludwig Byström kiekon helsinkiläisten verkkoon, mutta tämän lähemmäs oululaiset eivät päässeet.

Tappara – KalPa 1–0 (1-0, 0-0, 0-0)
Otteluvoitot 1-0
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Tappara nollasi KalPan vahvalla puolustuspelaamisellaan maanantaina. Ottelun ainokainen nähtiin avauserässä, kun Lassi Vanhatalo iski kiekon ohi Eero Kilpeläisen. Maalin syöttäjiksi merkittiin Valtteri Kemiläinen sekä Maksim Matushkin. Molemmat maalivahdit eivät päästäneet Tapparan osuman jälkeen yhtäkään kiekkoa selkänsä taakse. Christian Heljanko nappasi kiinni kaikki 26 KalPan laukausta. Nollapeli oli 24-vuotiaalle hänen playoffs-uransa toinen. Kilpeläinen pysäytti puolestaan kiekon 21 kertaa.


---
Julkaisija: Nooa Ruuth