Liigan neljännesfinaalit jatkuvat tiistaina

20.4.2021
Liigan neljännesfinaalit jatkuvat tiistaina

Kärpät hakee revanssia HIFK:ta vastaan. (Kuva: Juuso Pellava)

Liigan neljännesfinaalit jatkuvat tiistain kierroksella. Lukko-Ilves ja TPS-Pelicans alkavat jälleen jo kello 16:00. HIFK-Kärpät sekä Tappara-KalPa käynnistyvät puolestaan kello 18:30.

Lukko – Ilves
Otteluvoitot 1–0
>> Kokoonpanot

Lukko oli joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa hallitseva osapuoli ja vei myös lopulta voiton, vaikka Ilves laittoikin kampoihin. Pelitapahtumiin nähden 5–3-lukemat olivat Ilvekselle suotuisat, sillä Lassi Lehtinen torjui koko ottelussa Lukon maalilla vain kymmenen kertaa. Lukko vei myös ottelun laukaukset nimiinsä selvästi 60–35. Ilves oli kuitenkin maalipaikoissaan varsin tehokas. Lukko onnistui varsin laajalla rintamalla, sillä jokaisesta ketjusta löytyi maalintekijöitä. Ilveksen tehokkain oli 3. ketjun sentteri Antti Saarela (0+2). Panu Mieho on tiistaina sivussa Ilvekseltä ja hänen paikkansa ottaa Adam Rockwood.

TPS – Pelicans
Otteluvoitot 0–1
>> Kokoonpanot

TPS:llä jäi kosolti parannettavaa tiistaille, kun Pelicans vei maanantain ottelun nimiinsä 5–3. TPS voitti ottelun laukaukset selvästi 55–36, mutta viimeistely ei ollut riittävän tehokasta. Jäähyjä turkulaisryhmän ei ainakaan parane liiaksi tiistaina ottaa, niin tehokas oli kolme maalia nakuttanut lahtelaisten ylivoimapeli. Myös TPS:n ylivoimapeli oli uomissaan, mistä osoituksena kaksi tehtyä maalia. Pisteet 1+3 taituroinut Pelicans-hyökkääjä Iikka Kangasniemi palasi tehokkaasti kuukauden pelitauolta. Myös Hannes Björninen (0+3) ja Rudolf Cerveny (2+0) olivat totutun tehokkaita.

HIFK – Kärpät
Otteluvoitot 1–0
>> Kokoonpanot

HIFK nappasi tiukan voiton Kärpistä maanantaina ja myös tiistain ottelusta on ennakoitavissa varsin tasainen. HIFK on pelannut koko huhtikuun ilman ylivoimamaalia, eikä tuo osasto onnistunut maanantainakaan. Mikäli ylivoimapelaaminen ei parane, voi sillä olla vielä iso vaikutus joukkueen menestykselle ottelusarjassa. Playoffseissa nähdään usein yllättäviä ratkaisijoita, ja näin oli myös maanantaina, kun HIFK:n tehokkain oli kaksi maalia viimeistellyt Micke-Max Åsten. Åsten teki runkosarjassa 36 otteluun pisteet 2+4. Pisteet 1+0 tehnyt Cody Kunyk on onnistunut maalinteossa jokaisessa Kärppien playoffs-ottelussa.

Tappara – KalPa
Otteluvoitot 1–0
>> Kokoonpanot

Tappara ja KalPa kohtasivat runkosarjassa neljästi ja jokaisella kerralla Tappara vei voiton. Kolme ottelua neljästä ratkesi vain yhden maalin erolla, ja tätä samaa kaavaa toistettiin myös joukkueiden ensimmäisessä playoffs-kohtaamisessa. Yhden maalin playoffs-ottelussa tasaisuus näkyi myös laukaisutilastossa, joka meni tasan 42–42. Avausottelun ainoasta osumasta vastasi Lassi Vanhatalo, jolle maali oli uran ensimmäinen playoffseissa. Joukkueet lähtevät tiistain kohtaamiseen samoilla ketjukoostumuksilla.


---
Julkaisija: Markus Viljanen