KalPan Juuso Könönen väliaikaisessa pelikiellossa

23.4.2021
KalPan Juuso Könönen väliaikaisessa pelikiellossa

Liigan kurinpitodelegaatio on määrännyt KalPan Juuso Könösen väliaikaiseen pelikieltoon kurinpitokäsittelyn ajaksi torstain KalPa–Tappara-ottelussa tapahtuneesta tilanteesta.

KalPa–Tappara-ottelun peliajassa 27.48 KalPan Juuso Könönen lyö poikittaisella mailalla Tapparan Charles Bertrandia pään alueelle jälkitilanteessa. Ottelun tuomaristo tuomitsi tilanteesta Könöselle ison rangaistuksen ja pelirangaistuksen (5 + PR) pään tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta (sääntö 124).

Tilannehuone on katsonut kyseisen tilanteen, ja päävideotuomari on asettanut teon edelleen kurinpitokäsittelyyn, koska päävideotuomarin näkemyksen mukaan tilanteesta tulisi määrätä Könöselle ottelurangaistus pään tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta (sääntö 124) koska: poikittaisella mailalla lyödään suora osuma päähän ja tapahtuma on pelikatkolla.

Liigan kurinpitodelegaatio on katsonut videotallenteet tilanteesta ja pitää tekoa ottelurangaistuksen arvoisena tekona. Koska KalPa pelaa jo perjantaina, Juuso Könönen määrätään väliaikaiseen pelikieltoon Liigan kurinpitosääntöjen 35 §:n nojalla asian kurinpitokäsittelyn ajaksi.


---
Julkaisija: Antti Seppänen