Eemil Viro valmiina HIFK:n kaatoon – ”Kovaa mennään taas”

27.4.2021
Eemil Viro valmiina HIFK:n kaatoon – ”Kovaa mennään taas”

Liiga ja Cinderella nostavat esille Liigan playoffs-sarjojen tuhkimotarinoita – onnistumisia, ilmiöitä ja henkilöitä niiden takana. Toinen tuhkimotarina löytyy TPS:n ja Pelicansin välisestä neljännesfinaalisarjasta.

TPS:n 19-vuotias puolustaja Eemil Viro teki runkosarjassa 53 ottelussa neljä maalia, mutta ottelusarjassa Pelicansia vastaan verkko heilui kahdesti. Erityisesti viidennessä ja ratkaisevassa ottelussa syntynyt 1-1-tasoitusmaali tuli tärkeään paikkaan ja lopulta TPS nappasi semifinaalipaikan 2-1-voitolla.

– En osaa sanoa mistä johtuu, että nyt on tullut maaleja. Toisessa maalissa oli tuuriakin matkalla. Ensimmäinen oli sentään hyvä kuti etukulmaan. Nyt on kiekko pomppinut minulle enkä valita, Viro mietiskelee.

TPS:n ja Pelicansin välinen ottelusarja oli playoffs-kiekkoa parhaimmillaan. Jäältä ei puuttunut tunnetta, ja ratkaisu nähtiin vasta viidennessä pelissä.

– Oli kyllä tosi tiukkaa ja siitä kertoo osaltaan se, että mentiin viidenteen peliin. Aika kissa ja hiiri -leikkiä se oli. Tosi tiukkaa vääntöä oli joka pelissä, Viro arvioi puolivälieräsarjaa.

Viron mielestä TPS kuitenkin oli kokonaisuudessaan Pelicansia edellä ja ansaitsi semifinaalipaikan.

– Kokonaisuudessaan olimme parempia kaikilla osa-alueilla. Pystyimme luomaan enemmän tilanteita, maalit tulivat oikeisiin kohtiin ja olimme viisikkopelaamisessa mielestäni selkeästi parempia.

Toista kauttaan TPS:n liigamiehistössä pelaava Viro on nyt ensimmäistä kertaa mukana playoffseissa. Hän on nauttinut pelien tunnelmasta, vaikkei yleisöä olekaan lehtereillä.

– On ollut tosi kivaa. Peliin on tullut tiettyjä muutoksia runkosarjaan verrattuna. Nyt mennään paljon kovempaa ja tunteet ovat enemmän pinnassa ja panokset ovat kovat. Se luo omanlaisensa tunnelman näihin peleihin. Harmittaa tietysti, ettei yleisöä pääse peleihin, ja se varmasti nostaisi tunnelmaa, mutta toivottavasti he jossain vaiheessa pääsevät taas.

Välierässä TPS saa kovan haasteen, kun se kohtaa HIFK:n. Viro odottaa jälleen tiukkaa otteluparia.

– Kovaa taistelua on taas luvassa. HIFK on tosi laadukas joukkue ja kokeneempi kuin me. Kovaa mennään taas, mutta minulla on hyvä luotto meidän omaan tekemiseemme. Finaalipaikka tulee vaatimaan parasta osaamistamme jokaisessa pelissä.

Viro uskoo TPS:n mahdollisuuksiin kaataa HIFK.

– Meidän pitää pystyä pitämään paketti kasassa pelistä toiseen ja pystyä pelaamaan tasaisemmin sekä toteuttaa omaa peliämme täydet 60 minuuttia. Pelicansia vastaan meillä oli vähän liikaa aaltoliikettä pelaamisessa.

Viron mukaan HIFK:n kaatoon ei tarvita erityisiä poppaskonsteja.

– HIFK kaatuu kyllä meidän omalla pelillämme. Kiekkoa vain pakkien taakse ja sinne painetta. Kovan paineen kautta HIFK:lle tulee sitten virheitä ja meille aukeaa sitä kautta paikkoja, ennakoi Viro.

HIFK:n ja TPS:n välinen semifinaalisarja käynnistyy torstaina 29. huhtikuuta Helsingissä.


Cinderella Eco Group on norjalainen perheyritys, jolla on yli 20 vuoden kokemus Cinderella-polttokäymälöiden valmistuksesta ja markkinoinnista. Cinderella on moderni, vedetön ja ympäristöystävällinen ratkaisu käymäläjätteen käsittelyyn. Luotettavat ja korkealaatuiset Cinderella-käymälät tuo Suomeen Biolan Oy.


---
Julkaisija: Aija Saha