Lukko nappasi vierasvoiton Tampereella, TPS nollasi HIFK:n

2.5.2021
Lukko nappasi vierasvoiton Tampereella, TPS nollasi HIFK:n

Aleksi Saarela iski Lukon voittomaalin sunnuntain ottelussa. (Kuva: Saana Hakala)

Sunnuntain playoffs-kierroksella nähtiin niin kotivoitto kuin vierasvoittokin. Lukko nappasi Tampereelta 4–1-vierasvoiton Tapparaa vastaan ja TPS jätti HIFK:n tylysti nollille Turussa 3–0-lukemin.

Tappara – Lukko 1–4 (0–1, 0–2, 1–1)
Otteluvoitot 1–2
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Tappara haki perjantaina 4–1-vieravoiton Raumalta ja Lukko toisti saman tempun heti perään sunnuntaina joukkueiden pelatessa Tampereella. Kumpikin joukkue otti vaivaisen yhden kahden minuutin jäähyn, joten erikoistilanteita ei päästy näkemään juuri lainkaan. Maalinteko hoitui täten tasakentällisin, jossa Lukko oli selvästi Tapparaa edellä. Varsinkin toinen erä oli Lukolta vahvaa näytöstä, kun laukaukset merkittiin raumalaisten eduksi peräti 20–6 ja maalit 2–0. Aleksi Saarela (1+1) ja Vili Saarijärvi (0+2) olivat Lukon tehokkaimmat pelaajat. Tapparan ainokaisen teki Anton Levtchi, jolle maali oli vasta playoffsien ensimmäinen.

TPS – HIFK 3–0 (0–0, 2–0, 1–0)
Otteluvoitot 2–1
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

TPS jätti HIFK:n nuolemaan näppejään, kun ottelusarja siirtyi Turkuun. TPS oli jälleen kurinalainen, eikä antanut jäähyjen avustuksella vierasjoukkueelle kuin muutaman ylivoimamahdollisuuden. Ei TPS onnistunut sen kummemmin omilla ylivoimillaan, mutta tasakentällisin syntyi kolme osumaa, kun kärkiketjujen tehopelaajat nousivat esille tärkeässä paikassa. Kokenut maalivahti Karri Rämö näytti venyvänsä yhä kovissa paikoissa torjumalla nollapelin 27 torjunnan turvin. TPS:n maaleista vastasivat Lauri Pajuniemi, Juuso Pärssinen ja Josh Kestner.


---
Julkaisija: Markus Viljanen