Finaalit käynnistyvät perjantaina – avausottelu pelataan Raumalla

7.5.2021
Finaalit käynnistyvät perjantaina – avausottelu pelataan Raumalla

Lukko ja TPS kohtaavat finaaleissa. (Kuva: Elmeri Elo)

Liiga-kauden parhaat hetket ovat käsillä, kun finaalit alkavat perjantaina Lukon ja TPS:n kohtaamisella. Ottelu alkaa Raumalla klo 18:30.

Lukko – TPS
>> Kokoonpanot

Kauden huipennus käynnistyy perjantaina, kun Lukko ja TPS kohtaavat Liigan finaaleissa. Matkalla finaaleihin Lukko raivasi tieltään neljännesfinaaleissa Ilveksen ja perään semifinaaleissa toisen tamperelaisseuran Tapparan. TPS puolestaan kaatoi ensin Pelicansin ja sen jälkeen HIFK:n. Lukko ja TPS pelasivat runkosarjassa vastakkain peräti kuusi kertaa ja voitot merkittiin raumalaisten hyväksi 5–1. Kohtaamisista kolme pelattiin huhtikuussa, joten joukkueilla on varsin tuoretta tuntumaa toisistaan.

Lukko-hyökkääjä Eetu Koivistoinen johtaa playoffsien pistepörssiä pisteillä 3+6. Playoffsien tehokkain maalintekijä, TPS:n Josh Kestner (5+3) väijyy vain pisteen päässä. Tehokkaita ovat olleet myös TPS:n hyökkääjät Markus Nurmi (2+4), Ruslan Ishakov (2+4) ja Juuso Pärssinen (0+6). Koivistoisen jälkeen tehokkaimpia Lukon pelaajia ovat olleet Anrei Hakulinen (4+1) ja Aleksi Saarela (3+2). Runkosarjassa tehoillaan suorastaan dominoinut Robin Press on kerännyt playoffseissa pisteet 1+4, mutta ruotsalaispuolustaja pelasi koko semifinaalivaiheen ilman pisteitä.


---
Julkaisija: Markus Viljanen