Leevi Viitala ja Juuso Walli jatkavat Ässissä

7.5.2021
Leevi Viitala ja Juuso Walli jatkavat Ässissä

Leevi Viitala pelasi tällä kaudella ensimmäiset pelinsä Liigassa. (Kuva: Samppa Toivonen)

Ässät jatkaa ensi kauden joukkueen rakentamista tiedottamalla Leevi Viitalan ja Juuso Wallin jatkosopimuksista.

Hyökkääjänä pelaavan Viitalan on tehnyt Ässien kanssa 1+1-vuotisen jatkosopimuksen, josta jälkimmäinen vuosi on seuran optiolla.

19-vuotias hyökkääjä pelasi päättyneellä kaudella 12 Liiga-ottelua pistein 1+4 =5 ja U20 SM-sarjassa 26 ottelua tuottivat pisteet 25+10 =35.

- Leevi Viitala on poikkeuksellinen maalintekijä. Hänellä on laadukas laukaus, kyky haistaa tilanteet ja halu ratkaista. Kuitenkaan hän ei ole puhdas viimeistelijä, vaan on oppinut pelaamaan peliä kokonaisvaltaisemmin. Fyysisellä puolella pojasta on kasvanut aika jässikkä. Kuitenkin isoin kasvu on tapahtunut henkisellä puolella viimeisten vuosien aikana.

- Myös Leevi on Samuli Aaltosen tapaan kehittynyt edustusjoukkueen jäseneksi Ässien junioritalenttiryhmän ulkopuolelta. Olen erittäin iloinen, että Leevi on tehnyt kaiken sen työn, joka on vaadittu tähän pisteeseen, että hänestä tehtiin Ässien sopimuspelaaja. Ja tiedän miten paljon Ässät merkkaa myös hänelle, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi porilaisjoukkueen sivuilla.

Viitala on valmis ottamaan ensi kaudella entistä isompaa roolia Ässien Liiga-joukkueessa.

- Olen maalintekijä ja toivottavasti sitä saadaan näkymään enemmän ensi kaudella myös Liigassa. Seuraava tavoitteeni on ottaa isompaa roolia ja tulen tekemään kaikkeni sen eteen.

Ässät käyttänyt puolustaja Juuso Wallin sopimuksessa olleen option tulevasta kaudesta. 24-vuotiaan puolustajan viime kausi oli loukkaantumisen takia vaikea ja tilille kertyi vain viisi ottelua. Nyt Walli valmistautuu tulevaan kauteen terveenä ja Kerttulan mukaan isokokoinen puolustaja tuo Ässien puolustuspäähän vahvaa peruspelaamista sekä kamppailuvoimaa.

- Juuso Walli tuli mukaan alkuun koesopimuksella ja osoitti kovaa urheilijaluonnetta päivästä yksi lähtien. Hän on seuran oma kasvatti ja esimerkillinen harjoittelija, jonka vahvuudet ovat peruspelaamisessa ja kamppailupelissä.

- Juuson osalta päättynyt kausi meni mönkään marraskuussa tapahtuneen loukkaantumisen takia, jota ensin hoidettiin konservatiivisella hoidolla, mutta kun se ei tehonnut, tarvittiin pieni operaatio. Tällä hetkellä mies on terve ja kunnossa. Halusimme käyttää option edeltä mainittujen asioiden vuoksi ja antaa hänelle uuden mahdollisuuden, Kerttula kommentoi.

- Tuntuu hienolta, että sain vielä mahdollisuuden ja vielä omassa kasvattajaseurassa. Pyrin tuomaan joukkueeseen fyysisyyttä, kovaa puolustuspeliä, asennetta ja periksiantamattomuutta, Walli kommentoi.


---
Julkaisija: Salttu Forsström