Andrew O'Brien vahvistamaan JYPin puolustusta

31.5.2021
Andrew O'Brien vahvistamaan JYPin puolustusta

Andrew O'Brien vahvistaa jyväskyläläisten puolustusta tulevalla kaudella. (Kuva: Jiri Halttunen)

Isokokoinen kanadalaispuolustaja Andrew O'Brien liittyy JYPin puolustukseen 1+1-vuotisella sopimuksella. 28-vuotias puolustaja saapuu Jyväskylään IK Oskarshamnista.

O'Brien pelasi kuluneella kaudella kolmessa eri joukkueessa ja sarjassa. Kanadalaisen kausi alkoi KHL:ssä Dinamo Rigassa seitsemän ottelun verran. Sieltä tuli nopeasti siirto Norjaan Stjernen Hockey:n joukkueeseen, jossa otteluita tuli tilille yhteensä 12. Kausi päättyi miehen osalta SHL:ssä IK Oskarshamnissa, jossa otteluita kertyi 14. Isokokoinen puolustaja varattiin NHL Draftissa Anaheim Ducksiin vuonna 2012 numerolla 108. NHL-otteluita miehen tilillä ei kuitenkaan ole, mutta AHL:ssä otteluita on kertynyt kaiken kaikkiaan 213 tehopistein 16+34=50.

- O´Brien on hyvässä urheilijan iässä oleva pelaaja, joka tuo joukkueemme alakertaan vahvaa puolustus- ja kamppailupelaamista, sekä selkeää ja peliä edistävää kiekollista osaamista. Kokoisekseen hyvin luistelevan O´Brienin oman puolustusalueen kamppailupelaaminen on vahvaa ja hänellä on todella fyysinen ote puolustamisessaan. Hän on myös aikaisemmin uransa aikana osoittanut pystyvänsä tuloksellisesti tehokkaaseen kiekolliseen peliin ja odotammekin saavamme O´Brienista monipuolisen puolustajan takalinjoillemme. Joukkueen puolustus on O´Brienin hankinnan jälkeen valmis, kommentoi JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen.


---
Julkaisija: Henri Niemelä