Otso Rantakari palaa vahvistamaan Tapparan puolustusta

21.6.2021
Otso Rantakari palaa vahvistamaan Tapparan puolustusta

Otso Rantakari palaa liigaan ja Tapparaan kahden vuoden tauon jälkeen. (Kuva: Mikko Pylkko)

27-vuotias huippupuolustaja Otso Rantakari palaa Tapparaan vuoden sopimuksella. Rantakarin edelliskausi vierähti KHL:ssä Neftekhimik Nizhnekamskissa.

Kiekollinen puolustaja pelasi päättyneellä kaudella Neftekhimikissä 48 ottelua tehopisteillä 4+7=11. Helsingin Jokereiden kasvatin Liigaura alkoi Espoon Bluesissa kaudella 2014-15. Kyseinen kausi oli miehelle henkilökohtainen menestys, sillä hän voitti tehopisteillä 11+18=29 tulokkaiden pistepörssin sekä Vuoden Tulokas -palkinnon. Espoosta puolustajan matka jatkui kaudeksi 2016-17 Tampereelle ja Tapparaan. Rantakari iski kyseisellä kaudella oman piste-ennätyksensä 9+21=30 ja joukkueen kausi päättyi keväällä 2017 Suomen mestaruuteen. Rantakari viihtyi Tapparassa mestaruuskauden jälkeen vielä kaksi kautta voittaen sekä SM-hopeaa että SM-pronssia.

Rantakari lähti kaudeksi 2019-20 ulkomaille Sveitsin pääsarjaan, jossa otteluita kertyi yhteensä 37. Rantakari oli päättyneellä kaudella mukana myös Suomen maajoukkueen Euro Hockey Tour -joukkueessa.

- Kolmen aikaisemman kauden perusteella tiedämme minkälaisen pelaajan saamme puolustukseemme. Rantakari tuo niin erityisosaamista ylivoimapeliin kuin kokeeneena pelaajana johtajuutta joukkueeseen, kommentoi Tapparan urheilujohtaja Jukka Rautakorpi.


---
Julkaisija: Henri Niemelä