Kazakstanilainen Valeri Orekhov HPK:n puolustukseen

22.6.2021
Kazakstanilainen Valeri Orekhov HPK:n puolustukseen

HPK on vahvistanut puolustustaan KHL:ssä pelanneella Valeri Orekhovilla. (Kuva: Pekka Rautiainen)

21-vuotias kazakstanilainen puolustaja Valeri Orekhov on siirtynyt HPK:n riveihin yksivuotisella sopimuksella. Nuori ja lupaava pelaaja on pelannut tähän mennessä koko uransa kotimaassaan Kazakstanissa.

Orekhov pelasi päättyneellä kaudella 33 ottelua Barys Nur-Sultanin KHL-joukkueessa ja 21 ottelua Kazakstanin liigassa Nomad Nur-Sultanissa. Tehopisteitä nuorelle puolustajalle kertyi kyseisissä otteluissa 9+17=26. Orekhovin kausi huipentui Jääkiekon MM-kisoihin, joissa hän puki Kazakstanin paidan päälle kolmessa ottelussa. 165 KHL-ottelun kokemuksen omaavalle puolustajalle HPK on ensimmäinen seura Kazakstanin ulkopuolella.

HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola kertoo Orekhovin olevan monipuolinen niin hyökkäys- kuin puolustuspelaamisessa.

- Valeri on nuori, kovan potentiaalin omaava pelaaja kansainvälisille kentille asti. Hän on taitava kiekon kanssa, hyvä luistelemaan ja meidän pelitapaamme tärkeä palanen avauspeliä ajatellen. Valeri on myös aktiivinen ja aggressiivinen kamppailija kaksinkamppailussa ja puolustuspelissä.


---
Julkaisija: Henri Niemelä