Kanadalainen Jack Rodewald vahvistaa TPS:n hyökkäystä

23.6.2021
Kanadalainen Jack Rodewald vahvistaa TPS:n hyökkäystä

Rodewald kiekkoilee tulevalla kaudella TPS:n paidassa. (Kuva: Teemu Saarinen)

Hallitseva Tsekin Extraliigan mestari Jack Rodewald siirtyy TPS:ään yksivuotisella sopimuksella. 27-vuotiaalla kanadalaiselta löytyy kokemusta Pohjois-Amerikan huippusarjoista.

Rodewald pelasi päättyneellä kaudella Tsekin Extraliigassa menestyksekkäästi voittaen sarjan mestaruuden. Hyökkääjä pelasi HC Ocelari Trinecissä runkosarjassa 22 ottelua tehopistein 5+10=15 ja pudotuspeleissä 16 ottelua tehopistein 6+3=9. Rodewald teki joukkueelleen mestaruuden ratkaiseen voittomaalin 3-0 voitossa huhtikuun lopulla. Viime kausi oli miehelle ensimmäinen Euroopassa. Kanadalainen Rodewald debytoi AHL:ssä kaudella 2014-15 ja NHL:ssä kaudella 2017-18. Hyökkääjä on päässyt pelaamaan Ottawa Senatorsissa yhteensä 10 NHL-ottelua ja AHL:ssä yhteensä 255 ottelua tehopistein 61+57=118.

- Saamme riveihimme erittäin vahvan ja monipuolisen hyökkääjän. Rodewald on hyvin käyttökelpoinen myös erikoistilanteissa, taustoittaa TPS:n pelaajakoordinaattori Tomi Kallio.

- Luonnollisesti olen erittäin tyytyväinen tästä sopimuksesta. On hienoa päästä perinteikkääseen seuraan, joka haluaa menestyä. Koen, että tämä siirto oli minulle paras vaihtoehto, kertoo puolestaan Rodewald.


---
Julkaisija: Henri Niemelä