Ryan Johnston HPK:n puolustukseen

14.7.2021
Ryan Johnston HPK:n puolustukseen

Ryan Johnston vahvistaa HPK:n puolustusta tulevaksi kaudeksi. (Kuva: Pekka Rautiainen)

29-vuotias kanadalaispuolustaja Ryan Johnston vahvistaa HPK:n puolustusta yksivuotisella sopimuksella. Johnston saapuu Hämeenlinnaan Saksan DEL-liigasta.

Johnston pelasi päättyneellä kaudella DEL-liigassa Iserlohn Roostersin riveissä 17 ottelua tehopisteillä 3+10=13. Kanadalaispuolustaja murtautui NHL:ään Montreal Canadiensin kokoonpanoon kaudella 2015-16, mutta ura siellä jäi lopulta 10 ottelun pituiseksi. AHL:ssä Johnston on pelannut urallaan 102 ottelua tehopisteillä 6+30=36. Puolustaja saapui Eurooppaan ensimmäisen kerran kaudeksi 2017-18, jolloin seurana oli Ruotsin pääsarjan Luleå HF. Yhteensä Johnston on pelannut SHL:ssä kaksi kautta tehopisteillä 5+28=33.

- Ryan on erittäin taitava kiekollisesti ja luistelee ja liikkuu hyvin, niin kiekon kanssa kuin ilman. Pelityyliltään hän on sellainen, että pystyy pelaamaan isot minuutit illasta toiseen. Odotamme Ryanin olevan avauspelimme moottori. Tiedämme, että hän pystyy tekemään puolustajan tontilta pisteitä, kommentoi HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola.


---
Julkaisija: Henri Niemelä